0
Auto Moto

FOTO: PRINTSCREEN

MOTO GP: Markez je ‘svoj na svome’, Španac gleda ka tituli – strašan pad Lorenca (VIDEO)

Objavljeno: 23.09.18 u 15:58

Španski vozač prvi je prošao kroz cilj trge u Aragonu u okviru najelitnijeg karnevala dvotočkaša, Moto GP.

Markezu su u leđa gledali Andre Doviciozo i Andree Janonea, dok je popularni Doktor današnju trku završio na osmoj poziciji.

Nakon duel sa Markom Markezom na samom startu trke otpao je Hoprhe Lorenco koji je u jednoj od krivina otišao preširoko pokušavajući da odbrani poziciju od Lorenca, što je vozača Dukatija bukvalno lansiralo sa motora. Nakon toga Devicozo je imao vođstvo, pratio ga je Markez, kao i dvojac tima Suzuki Rins i Janone.

Devetostruki šampion Valentino Rosi koji je ovu trku počeo sa 17. pozicije uspeo je da dođe do 9. mesta. Dosta dugo na stazi nije bilo ničega zanimljivo da bi deset krugova pre kraja Markez zaobišao Devicozu i zauzeo prvo mesto, ali poularni Dovi uzvraća udarac nakon dva kruga i uspeva vrati poziciju.

Pet krugova pre kraja ponovo je Markez uspeo da se domogne prvog mesta, a Doviciozo je bio agresivan u obilaženju što je primoralo aktulnog lidera u generalnom plasmanu da siđe sa staze. Ipak Markez se vraća u borbu, a u jednom momentu su njih dvojica zajedno sa Janoneom bili skoro u liniji. U narednom krugu Markez ‘završava posao’ i privodi trku kraju, a ova pobeda dovela ga je do toga da ima 72 boda više Devicioza u generalnom plasmanu, što predstavlja skoro tri pobede prednosti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter