0
Ostali sportovi

FOTO: rss.org.rs

SP U RUKOMETU: Kako smo juče dobili bod tako smo ga danas izgubili… Ali imamo novog ‘ministra odbrane’!

Objavljeno: 06.12.17 u 16:54

U četvrtom kolu grupe D Svetskog prvenstva za rukometašice selekcija Srbije remizirala je sa Holandijom  rezultatom 27:27.

Nakon dobrog starta i dve uvodne pobede, na red su došle dva velika ispita protiv domaćina Nemačke i vicešampiona Evrope i sveta Holandije, koje su srpske rukometašice i te kako uspešno rešile.

Juče su remizirale sa Nemicama rezultatom 22:22, a večeras su umalo savladane Holanđanke, što nas dovodi u jako dobru poziciju u poslednjem kolu tek predstoji okršaj Nemačke i Holandije.

Današnji meč zaista je pokazao da se Srpkinje mogu nositi sa bilo kojom selekcijom, jer je gotovo svaki namad bio opasan i uglavnom je donosio rezultat, dok je veliki problem bio ‘brzi centar’ selekcije ‘oranja’ i kontre kojima su ubrzavali ritam i dolazili do lake realizacije.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu u prvom poluvremenu i na odmor se otišlo u egalu

Holanđanke su bolje otvorile nastavak susreta, ali se videlo se da u pozicionom napadu ne mogu mnogo da profitiraju. Zato je Srbija sredinom drugog poluvremena došla do vođstva od 24:21 i par napada za veću razliku.

Najviše je za to zaslužna golman Marija Čolić, koja je ujedno bila najbolja igračica meča sa čak 19 odbrana. Do ludila je dovodila naše rivalke, ali i pored toga u napadu to nismo uspevali da materijalizujemo.

Dva minuta pre kraja imali smo dva gola razlike, ali je napad tada stao. Holanđanke su malo po malo dolazile do priključka i pet sekundi pre kraja gola za izjednačenje.

Zatim su naše igračice izvele brzi centar, Dragana Cvijić je postigla gol pre isteka vremena, ali su joj kontroverzni švedski arbitri dosudili grešku u koracima.

SRBIJA – HOLANDIJA 27:27 (15:15)

Lajpcig Arena.
Sudije: Kurtagić i Vetervik (Švedska).

SRBIJA: Tomašević, Čolić, Radosavljević, Krpež-Šlezak, Lekić, Števin, Lavko, Damnjanović, Nikolić, T.Radojević, Pop-Lazić, D.Radojević, Obradović, Stoljiković, Cvijić, Dmitrović.

HOLANDIJA: Janković, Vester, Stinbakers, Kramer, Hejden, Bont, Abing, Šnedler, Knipenborg, Broh, Grot, Dulfer, Smits, Rozemalen, Malestein, Polman.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter