0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

TEŽAK PUT DO MEDALJE: Odbojkaši Srbije u ‘grupi smrti’ na Svetskom prvenstvu!

Objavljeno: 30.11.17 u 18:21

Odbojkaška reprezentacija Srbije dobila je svoje rivale na Svetskom prvenstvu koje će se sledeće godine održati u Italiji i Bugarskoj.

Odbojkaši Srbije će u grupnoj fazi igrati protiv Rusije, SAD, Australije, Kameruna i Tunisa, a zbog duela ‘jenkija’ i ‘zbornaje’ ova grupa će biti pod posebnim okom.

Biće to grupa C, dok će u grupi A biti: Italija, Argentina, Japan, Belgija, Slovenija i Dominikanska Republika, u B grupi: Brazil, Kanada, Francuska, Egipat, Kina i Holandija, dok će u grupi C igrati: brnilac titule šampiona sveta Poljska, Bugarska, Iran, Kuba, Finska i Portoriko.

U narednu fazu plasiraće se po četiri ekipe iz svake grupe, a prenosiće se bodovi u nove četiri grupe od po četiri tima, odakle će  u polufinale ići prvoplasirane selekcije i dve najbolje drugoplasirane.

Zatim će se organizovati nova grupa, poput ‘fajnal-siksa’, gde će po tri tima biti u dve grupe, a zatim će po dve selekcije otići u polufinale.

Svetsko prvenstvo u odbojci počeće 10. i trajaće sve do 30. septembra 2018. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter