0
Odbojka

FOTO: STARSPORT

GRBIĆ: Nemci su tradicionalno neugodni

Objavljeno: 01.09.17 u 16:10

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da je Nemačka tradicionalno neugodan protivnik, ali je istakao da veruje u pobedu svoje ekipe u polufinalu Evropskog prvenstva.

Nemačka je tradicionalno neugodan protivnik. U ranijim utakmicama smo ih vrlo retko lako pobedjivali, a često smo i gubili. Očekujem težak meč, ali mislim da smo bolji od njih i da ćemo ih pobediti, rekao je Grbić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije sutra u Krakovu igraju protiv Nemačke polufinale na Evropskom prvenstvu.

Grbić je naveo da je zadovoljan igrama i energijom svog tima u dosadašnjim utakmicama u Poljskoj, kao i motivacijom igrača.

Ovo što smo do sada pokazali je jako dobro, energija koju smo stavili na teren je bila dobra, što je i donelo rezultat. U teškim momentima smo pokazali mirnoću, stabilnost i agresivnost, bez predaje smo igrali do kraja… To je energija koja nam treba za polufinalnu utakmicu, a mislim da je polufinale EP motivacija sama po sebi, rekao je Grbić.

Bloker Dragan Stanković rekao je da je njegova ekipa plasmanom u polufinale ispunila prvi cilj.

Sada dolazi najzanimljiviji deo prvenstva, borba za jednu od medalja. Nemačka je pokazala dosta u toku turnira, osvojili su svoju grupu, prošli u polufinale… To je težak protivnik kojeg poznajemo dobro, ali poznaju i oni nas. Najbitnije je mentalno se pripremiti i misliti o našoj strani mreže, rekao je Stanković.

Ukoliko budemo igrali sa energijom kao protiv Bugarske možemo se nadati dobrom rezultatu, dodao je Stanković.

Polufinala utakmica Evropskog prvenstva izmedju Srbije i Bugarske igra se sutra od 17.30.

U drugom polufinalu, od 20.30. igraju selekcije Rusije i Belgije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter