0
Atletika

FOTO: STARSPORT

SPREMNA ZA NOVI LET: Ivana Španović napada zlato na SP u Londonu

Objavljeno: 08.08.17 u 11:29

U sredu, devetog avgusta, šestog dana Svetskog šampionata u atletici, na zaletište će izaći najbolja srpska atletičarka Ivana Španović.

Kvalifikacije skoka udalj su na programu u 20 časova i deset minuta, dok je finale zakazano u petak 11.avgusta u istom terminu.

– Najvažnije je da je Ivana zdrava i da smo povrede uspeli da saniramo i u London dođemo pripremljeni za skokove preko sedam metara. Ne opterećujemo se rivalkama i idemo maksimalno koncentrisani prvo na sutrašnje kvalifikacije gde je cilj da normu za finale obezbedi u prvoj seriji – istakao je Goran Obradović, Ivanin trener.

Španovićeva ima najviše iskustva sa velikih takmičenja, a prethodnih nekoliko godina ona se uvek vraćala sa medaljom. Iako je početkom ove sezone imala problema sa povredama, sada ističe da je ponovo spremna za skok preko sedam metara i borbu za njenu prvu zlatnu medalju na prvenstvu sveta.

Plasman u finale izboriće atletičarke koje ostvare normu 6,70m, odnosno takmičarke sa najboljih dvanaest rezultata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter