0
The Best Of

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Mogao je to da bude početak iz snova, ali je Dida postao noćna mora Delija (VIDEO) (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 01.06.17 u 00:01

Vremeplov nas vraća 11 godina unazad na utakmicu trećeg kola kvalfkacija za Ligu šampiona gde je protivnik Crvene zvezde bio slavni Milan.

Prvi meč odigran je na ‘San Siru’. Bila je to čudna odluka UEFA, jer se tog leta u italijanskom fudbalu dogodio ‘Kalčopoli’. Slavni Juventus izbačen je iz Serije A, a UEFA je italijanske klubove suspendovala iz Evro takmičenja.

Ipak, zakasnelom odlukom Milan je vraćen u Ligu šampiona, ali ne u grupnu fazu, već u kvalfikacije, te srpski šampion nije imao sreće u žrebu, pa su Nikola Žigić i drugari morali na ‘San Siro’.

Nada je tinjala, jer su sa druge strane Kaka, Sedorf, Pirlo, Inzagi, Kostakurta, Gatuzo, Đilardino, Dida i drugari morali ranije da se vrate sa odmora, te su pravo iz ‘papuča’ istrčali na teren. Utakmica u Milanu mogla je da počne iz snova za crveno-bele.

Posle 140 sekindi igre Boško Janković je po desnom boku umakao odbrani ‘rosonera’, vratio je loptu na ivicu kaznenog prostora gde se našao Blago Georgijev, šutirao, ali se Nelson Dida ispružio kolio je dug, a jeste i skinuo čist gol. Postao je Brazilac tada noćna mora za Crvenu zvezdu.

Milan je na kraju slavio sa 1:0, golom lukavog strelca Filipa Inzagija, naravno u njegovom stilu na ivici ofsajda. Ranđelović je bio nemoćan.

Revanš je odigran sedam dana kasnije u Beogradu, a Milan je ponovo bio bolji sa 2:1. Počasni gol za Crvenu zvezdu postigao je Dušan Đokić.

(Izvor:YouTube/CrniGuja)

 

 

 

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter