1
Lifestyle

TAJNA FELPSOVOG USPEHA: Doručak koji bi „ubio“ običnog čoveka (VIDEO)

Objavljeno: 12.08.16 u 14:08

Majkl Felps je sinoć osvojio i svoju četvrtu zlatnu Olimpijsku medalju u Riju. Jedan od njegovih recepata za uspeh je „ubistven“ doručak.

Najuspešniji olimpijac svih vremena je floskulu da je doručak najvažniji obrok dana, podigao na potpuno novi nivo.

On za taj obrok pojede 4000 kalorija, što je gotovo dvostruko više od dnevnog kalorijskog unosa odraslog muškarca visokog 180 centimetara i teškog 75 kilograma.

Muškarac prosečne visine i težine dnevno unese oko 2500 kalorija!

RIO 2016: Felps srušio Leonidasa, novo zlato za Amerikanca (FOTO)

Koliko je 4000 kalorija? Mnogo, užasno mnogo. Američki plivač za doručak pojede tri sendviča od kajgane sa sirom, paradajza, prženog luka i majoneza. Zatim omlet od pet jaja, čanče griza, tri kriške francuskog tosta i palačinke s komadićima čokolade. Šampionski doručak, baš…

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Doručak šampiona (4000 kalorija)

tri sendviča od kajgane sa sirom

paradajz,prženi luk, majonez

omlet od pet jaja

čanak griza

tri kriške francuskog tosta (pohovani hleb)

palačinke s komadićima čokolade

[/stextbox]

Ali, to je sve samo jedan obrok. Za ručak ponovno unese istu količinu, a za večeru još toliko, ukupno u sebe ubaci 12 hiljada kalorija u jednom danu. Taj iznos odgovara otprilike na pitanje koliko Felps trenira? Odgovor je ponovo mnogo, užasno mnogo, jer tu količinu kalorija treba sagoreti.

Čovek bi pomislio da se sportisti hrane zdravo, ali jedan od najboljih koji se ikad bavio sportom ne samo da ne poštuje pravila zdrave ishrane, nego im se smeje, ali to može da priušti sebi, jer svaku palačinku sagori već tog dana.

Njegova dijeta postala je svojevrstan viralni hit, pretvorila se u internets izazov u kojem obični ljudi i sportisti amateri pokušavaju da pojedu količinu koju pojede najbolji plivač svih vremena.

Pojedini restorani u SAD svojim gostima nude mogućnost „žderanja kao Felps“. U ponudi imaju njegove obroke i svima koji uspeju da ih savladaju ne naplaćuju ništa. Dobar način da doručkujete besplatno, ako preživite.

Ovako je prošao prosečan novinar u pokušaju da se izbori s onim što za doručak pojede Majkl Felps.

0
0

1 Komentara

  1. felps možda preteruje, al’ ovaj novinarčić ni pola bureka ne bi mogao da pojede. nađite pravog čoveka za ovakve priloge

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter