0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Spektakularan povratak Mikaele Šifrin

Objavljeno: 15.02.16 u 18:09

Mikaela Šifrin ostvarila je 18. pobedu u karijeri trijumfom u trci slaloma u švajcarskom ski-centru Kran Montana.

Amerikanka se na fantastičan način vratila na stazu posle dva meseca odsustva zbog povrede kolena. Najtalentovanija skijašica današnjice ostvarila je najbolji rezultat posle dve vožnje u vremenu 1.29,20, i za 0,45 sekundi nadmašila drugoplasiranu Nastasiju Noan iz Francuske.

Kanađanka Mari-Mišel Ganjon plasirala se na najnižu stepenicu pobedničkog postolja, sa zaostatkom od pola sekunde u odnosu na Šifrinovu.

– Sjajan dan za povratak. Bila je ovo neverovatna i čudna trka. U neku ruku mi je drago što je gotovo, ali sam uživala u skijanju. Bio je ovo težak izazov. Stalno sam razmišljala o tome da li sam promašila kapiju i da li sam još na stazi. Kada sam prešla liniju cilja bilo je zadivljujuće. Velika borba, ali valjda tako i treba da bude – rekla je pobednica za ‘FIS’.

U poretku slaloma lider je Frida Hansdoter iz Švedske, koja je trku u Kran Montani završila na 6. mestu, sa 545 bodova, 99 više od Slovakinje Veronike Velez-Žužulove na drugom mestu.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa i dalje vodi Lindzi Von ispred Lare Gut. Njena prednost iznosi 77 bodova.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter