0
Ostali sportovi

UEFA Futsal-EURO 2016 Quarter Finals 1/4 Finale Italija v Kazahstan Beograd, 09.02.2016. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

EP U FUTSALU: Kazahstanci u polufinalu, izbacili šampiona

Objavljeno: 09.02.16 u 23:04

U poslednjem meču četvrtfinala Evropskog prvenstva u futsalu, reprezentacija Kazahstana priredila je veliko iznenađenje i rezultatom 5:2 pobedila Italiju, aktuelnog šampiona Evrope.

Kazahstanci su ovom pobedom zakazali polufinalni duel sa najvećim favoritom takmičenje, reprezentacijom Španije, koja je juče sa 6:2 pobedila Portugaliju.

Debitanti na evropskim prvanstvima u futsalu odlično su počeli meč protiv Italijana. Za tri minuta su postigli dva gola i tako pokazali da neće biti lak plen „Azurima“. Strelci su bili Leo u 16. i Zamankulov u 19. minutu.

Na početku drugog poluvremena Fortino je vratio Italijane u meč, ali je samo nekoliko sekundi kasnije Jasenemanov doneo prednost Kazahstancima od 3:1.

U poslednjim minutima meča ponovo su usldila dva munjevita gola. Tri minuta pre kraja, prvo su Italijani smanjili prednost golom Kanala, da bi u istom minutu golom Nurgozina Kazahstanci poveli sa 4:2.

Poslednji gol na meču i gol koji je potvrdio da šampioni pokuju kofere delo je Lea, koji je postigao svoj drugi gol na meču.

Pulufinalni duel između Španije i Kazahstana igra se u četvrtak 11. februara.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EP u futsalu

Četvrtfinale, 9. februar

Rezultati:

Rusija – Azerbejdžan 6:2 (2:1)
Kazahstan – Italija 5:2 (2:0)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter