0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

DELFINI UOČI ŠPANIJE: Savić isprobava mlađe igrače i sprema tim za EP i OI

Objavljeno: 16.11.15 u 16:17

U utorak od 20.00 se u Novom Sadu igra meč drugog kola Svetske lige, u kojem Srbija dočekuje Španiju.


Selektor se odlučio za sledeći sastav: G. Pijetlović, Mandić, V. Rašović, Ranđelović, Ćuk, Aleksić, D. Pijetlović, Ubović, S. Rašović, Jakšić, Filipović, Prlainović, B. Mitrović.

U sastavu neće biti Gocića, Nikića, Stefana Mitrovića, Subotića i Rističevića. Po prvobitnom planu Mitrović je trebalo da igra, ali ga je sprečila povreda kolena.

Dejan Savić i igrači Gojko i Duško Pijetlović i Miloš Ćuk su čestitali jubilej Vojvodini i pozvali navijače da naprave spektakl i omoguće srpskom timu lakši put do trijumfa.

– Svetska liga ima sada drugačiji karakter, nema kvalifikacioni momenat. Iskoristićemo da malo probamo i mlađe igrače ali ujedno i pripremati se za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. Španija je ozbiljna ekipa. Nisu se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo u Kazanju, ali su na turniru u Nišu pokazali naredak. Verujem da bi na EP u Beogradu iznenađenje poput Grka u Kazanju mogli da budu Španci. Vratili su neke povređene igrače, tu je ponovo Molina. U igri imaju odličan ritam, oslanjaju se na levoruke igrače – rekao je Savić.

Duško Pijetlović će ponovo igrati u svom gradu, a i čestitao jubilej klubu.

– Vojvodina je dala toliko vrhunskih igrača, posebno golmana. Nekoliko godina nisam igrao u Novom Sadu i za mene će sigurno biti motiv više – iskren je Dule.

Njegov brat Gojko je istakao:

– Znali smo u SPENS-u u klubu i sa reprezentacijom da odigramo kvalitetne i važne utakmice. Susret sa Španijom je izuzetno bitan. Pripremamo se za Evropsko prvenstvo, želimo dalje u Svetskoj ligi i to će biti priprema za Olimpijske igre.

Miloš Ćuk, koji je takođe ponikao u Vojvodini, je dodao:

– Nema šta, favoriti smo i uz pomoć navijača očekujem trijumf.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter