0
Košarka

Mlade košarkašice bez finala EP

Objavljeno: 12.07.14 u 22:03

Reprezentacija Srbije, igračice do 20 godina starosti, boriće se za treće mesto i bronzanu medalju završnog dana Evropskog prvenstva koje se održava u Italiji. Izabranice selektora Igora Poleneka poražene su posle velike borbe u polufinalnom duelu od selekcije Francuske. Počeo je sjajno naš mladi tim, dugo se uspešno nosio sa fizički jačim rivalom, ali je samo mali pad u igri početkom poslednje četvrtine bio presudan da ne dođu do trijumfa i toliko željenog finala: Srbija U20 – Francuska U20 44:50 (18:16 6:10, 9:8, 11:16). Protivnik reprezentacije Srbije u meču za treće mesto koji je na programu u nedelju od 18:30 časova biće poražena ekipa iz polufinalnog duela Italije i Španije.

kosarka-lopta01

Kako se samo poželeti može počele su polufinalni duel u Udinama reprezentativke Srbije. Maksimalno su ubrzale igru i potpuno iznenadile rivala. Dragana Stanković je od starta krenula u veliki boj sa francuskim centrima, Aleksandra Stanaćev je pogodila trojku, a Sanja Mandić i Kristina Topuzović realizovale dva kontranapada. Srbija je u sedmom minutu povela sa 18:11, a pri tom protivnice naterala na sedam izgubljenih lopti. Međutim, usledio je pad koncentracije i prazan hod u igri našeg tima u narednom periodu. Selekcija Francuske koja je puno grešila na samom startu, pojačala je intenzitet odbrane, počela sve više da pogađa sa distance i prvo poluvreme ipak rešila u svoju korist – 26:24.

Žestoka, prava rovovska borba nastavljena je i u trećoj četvrtini. Igrale su čvrste odbrane, bilo je puno nervoze i grešaka, tako da ne treba da čudi da su obe ekipe veoma teško dolazile do poena. Posle 30. minuta igre francuski tim je i dalje imao minimalnu prednost – 34:33. Utakmica je prelomljena početkom finalne deonice kad je rival preko Lidije Turčinović napravio seriju 8:0 i uspeo da stekne kapitalnu prednost 42:33. Nisu se predavale reprezentativke Srbije. Katarina Vučković je pogodila trojku, precizne su bile Aleksandra Crvendakić i Aleksandra Stanaćev, uhvaćen je rezultatski priključak (40:42, 42:44), ali u samom finišu nekoliko promašaja i izgubljenih lopti skupo su koštale naš tim koji je mora da se pomiri sa porazom – 44:50.

– Zaslužena pobeda selekcije Francuske. Ušli smo u njihov spori ritam, iako smo odlično počeli utakmicu, baš onako kako njima ne odgovara. Dugo je susret posle toga bio u egalu, ali su Francuskinje uspele da se odlepe na početku poslednje deonice i praktično tada reše meč. Imali smo nekoliko prilika u finišu da se vratimo, ali nismo uspeli. Svim devojkama je teško zbog poraza, ali moraju da podignu glavu i shvate da je sutra još važniji meč i da smo i dalje u prilici da osvojimo medalju – ističe Igor Polenek, selektor ženske U20 reprezentacije Srbije.

„Trudile smo se koliko smo mogle. Utakmica na mali rezultata svakako je više odgovarala selekcije Francuske. Ovim porazom Evropsko prvenstvo nije završeno. Sutra nam predstoji najvažnija bitka koju jednostavno moramo da dobijemo. Želimo bronzanu medalju i sve ćemo da uradimo kako bi smo došli do mesta na pobedničkom postolju“ – poručila je Aleksandra Stanaćev, kapiten naše mlade reprezentacije.

SRBIJA U20: Ćorda 2, Crvendakić 4, Vidaković, Nikolić, Stepanović, Topuzović 5, Stanaćev 12, Vučković 3, Janković, Mandić 6, Stanković 12, Bošković.

FRANCUSKA U20: Paže, Badijan 6, Turčinović 12, Epuopa 13, Ture 5, Đaldi-Tabdi 6, Fanje, Elenga, Milave, Mane, Gaje 8, Sisoko.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter