1
Auto Moto

Dženson Baton

Objavljeno: 26.12.12 u 10:11

dženson baton

Baton je prepoznao lošu formu kao glavnog krivca što jedan od dva vozača Meklarena nisu osvojili titulu ove sezone, a posebno deo pred letnju sezonu. Meklaren je završio tek na trećoj poziciji među konstruktorima uprkos veoma brzom bolidu dok su Hamilton i Baton bili četvrti i peti u generalnom plasmanu.

Nekoliko puta se desilo da bolidi ostanu u kvaru i to je takođe uticalo na ovakve plasmane. “Ponekada morate da se pomirite sa subdinom, kada vam se bolid pokvari u sred trke, ali veoma važan element neosvajanja titule je i loša forma koju smo imali pre letnje pauze. Nisu jedini razlozi zbog kojih smo se udaljili od titule tehnički problemi sa bolidom, forma u tom periodu nije bila dovoljno dobra u odnosu na našu konkurenciju.”

“Imali smo tehničkih poteškoća ali kada sagledamo sve to, svi ti problemi su se dešavali tokom vikenda. Napravili smo više od 1400 kilometara testova gde nismo imali nijedan jedini problem, tako da mislim da nam je i faktor sreće bio loš ove godine. Ipak, i posle mog lošeg perioda od maja do juna, na kraju smo uspeli da se izvučemo i popravimo situaciju.

Probali smo neke nove stvari jer sam imao problem sa temprereturom guma koje nikako nisam uspevao da zagrejem dovoljno pa su se gotovo uništile u Monaku i u Kanadi. Luis je imao dobru trku u Kanadi za razliku od mene, i to su bila dva ekstrema, pa smo pregledavajući podatke radili neke probe u simulatoru menjajući balanse bolida i uspeli da shvatimo zašto je kod mene degradacija guma bila tako velika a kod njega ne…

Bilo je jako korisno to što smo na kraju naučili šta možemo a šta ne sa gumama, jer je različito u odnosu na ono kako bi svako normalan rezonovao.”

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Dženson Baton | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hi there. Very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your website and take the feeds additionally…I’m happy to locate numerous useful info right here in the article. Thank you for sharing…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter