0
Auto Moto

Prva WRC pobeda Mike Hirvonena u Citroenu

Objavljeno: 21.10.12 u 13:55

Finac Miko Hirvonen osvojio je svoju prvu pobedu u WRC šampionatu u timu Citroena, zahvaljujući dobroj vožnji tokom celog relija, ali i ispadanju gotovo svih glavnih konkurenata.

 

Reli je počeo epskom bitkom između njega i njegovog klupskog kolege Sebastijana Leba, ali se francuz već u petak odjavio sa relija izletevši sa staze. Tada je Piter Solberg ostao glavni konkurent za pobedu, ali je Norvežanin takođe skrcao auto što mu je napravilo nenadoknadiv zaostatak.

 

Jari Mati Latvala se takođe penzionisao na ovoj reliju zbog problema sa kolima, pa Hirvonenu nije preostalo ništa drugo nego da pobedi po prvi put u svojoj karijeri na WRC takmičenju. Takva situacija dovela je na podijum i vozače tima M-Sport, drugoplasiranog Jevgenija Novikova i trećeplasiranog Ota Tanaka kome je ovo prvi podijum u karijeri u WRCu.

 

Mads Ostberg bi verovatno završio na drugoj poziciji da u petak nije imao problem sa diferencijalom koji ga je udaljio od podijuma, ali je ipak, uz mnogo muka uspeo da stigne četvrti na cilj. Sebastijan Ožije, uspeo je da osvoji značajno peto mesto u VW Super 2000 Škodi…Ožije nije mogao da se odbrani od Ostberga koji ga je dobio na vremenu ali je uspeo da bude brži od Krisa Atkinsona u neizvesnoj borbi za peto mesto…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter