0
Evropske lige

Dempsi ukrao bodove đavolima

Objavljeno: 20.01.13 u 18:56

tot mufc

Odigran je još jedan derbi meč 23. kola Premijer lige, a na Vajt Hart Lejnu je Mančester Junajted ispustio pobedu protiv Totenhema u 90. minutu, kada je Klint Dempsi savladao Davida De Heu. Najviše se ovom rezultatu raduju navijači Mančester Sitija.
Konačno je Ferguson mogao da upari u poslednjoj liniji Vidića i Ferdinanda, a poznato je da sa njima dvojicom u timu crveni đavoli gotovo da ne mogu da izgube – jednom u poslednjih 28 mečeva! Pojačao je i vezni red fergi, stavio je Džonsa, Karika i Kleverlija, a zanimljivo da je Runi ostao na klupi. S druge strane, Boaš je Sandra zamenio sa Parkerom u startnih 11, a Fertongen je ostao na klupi, što je bilo prilično iznenađenje.
Oba tima su obazrivo ušla u meč i u prvih 20 minuta smo gledali pravu uspavanku. A u 25. minutu na scenu stupa, naravno, Robin van Persi i glavom šalje loptu u mrežu Ljorisa posle centaršuta Toma Kleverlija. Sjajna reakcija Holanđanina, koji je postigao svoj 18-ti gol u sezoni. Totenhem je stvorio dve poluprilike do kraja prvog poluvremena, ali ništa više od toga.
Na startu drugog dela mnogo ofanzivnije kreće Totenhem i u 51. minutu imaju sjajnu šansu, kombinacija Dembelea i Dempsija, koji je izašao sam pred De Heu, šutirao, ali je Španac nogom uspeo da odbrani iako je krenuo u drugu stranu. Imao je Dempsi još jednu šansu u nastavku, pokušao je udarcem u bliži ugao, ali je bio neprecizan. U 86. minutu Bejl po četvrti put šutra desnom nogom, blokirao je njegov udarac Ferdinand, a lopta je otišla malo pored desne stative. A u 93. minutu Klint Dempsi postiže pogodak za izjednačenje iz prve prave šanse u kojoj se našao i doneo je veliku radost domaćim navijačima
Mančester Junajted je i dalje prvi ali sa +5 u odnosu na Siti, dok Totenhem ostaje četvrti sa 41. bodom.
Treba napomenuti da su genijalno odigrali defanzivci Junajteda, koji su majstorski usmeravali Bejla i Lenona na kontra nogu svaki put, pa su pomenuta dvojica svaki put šutirala slabijom nogom. Fergusonova priprema meča je, morate priznati, maestralna. Ali Totenhem je zasluženo uzeo bod, jer je Junajted stvorio samo jednu šansu u drugom poluvremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter