0
Evropske lige

Van Persi i Evra za pobedu u derbiju

Objavljeno: 13.01.13 u 16:34

Van Persi

Mančester Junajted je savladao Liverpul sa 2:1 u najvećem engleskom derbiju odigranom na Old Trafordu. Mogli su domaći da zabeleže i ubedljiviju pobedu, ali su isto tako u završnici meča mogli i da ostanu bez pobede.

U prvih 45 minuta „Đavoli“ su potpuno razbili goste koji su nekim čudom uspeli da upute jedan šut ka golu. Čista sreća spasila je Liverpul debakla već u prvih 45 minuta jer je Junajted, kojeg je kao kapiten do 79. minuta, kada je zamenjen, predvodio Nemanja Vidić, dominirao u svakom pogledu.

Jedini pogodak u ovom delu meča bio je delo Robina Van Persija koji je u 19. minutu bio najsnalažljiviji na desetak metara od gola nakon što je Evra centrirao sa levog krila. Pogotku je prethodila duga akcija u kojoj su izabranici Aleksa Fergusona razmenili dvadesetak pasova pre nego što su stvorili poziciju za gol.

Ulaskom Staridža u igru, tim sa Enfilda je zaigrao nešto bolje, ali je loptu iz gola ponovo prvi morao da vadi Rejna. Škrtel je nesmotreno srušio Velbeka na oko 25 metara od gola i dosuđen je slobodan udarac koji je odlično izveo Robin van Persi. Holanđanin je gađao Patrisa Evru koji je u skoku na drugoj stativi, udarcem glavom pogodio Vidića koji je udvostručio prednost lidera na tabeli.

vidic

Neočekivano, Liverpul je uspeo odmah da se vrati u život, i to baš preko Staridža. Džerard je šutirao sa 18 metara, De Hea odbio loptu, a novajlija iz Čelsija ju je samo ćušnuo u nebranjenu mrežu. Uspeli su gosti da razbiju igru protivnika i sve su češće dolazili u priliku da ozbiljnije ugroze gol. Na momente se i panično branio Junajted, ali je nekako uspeo da sačuva gol prednosti i zacementira vodeću poziciju na tabeli.

staridž

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter