26
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Zvezda odlično krenula, ali je Fenerbahče ipak bio prejak (VIDEO)

Objavljeno: 11.12.15 u 22:24

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbačea u Istanbulu u 9. kolu Evrolige rezultatom 79:61 (18:20, 21:17, 19:14, 21:10).

Pre ovog meča trener Zvezde Dejan Radonjić najavio je povratak u tim Nemanje Dangubića i izostanak zbog bolesti Maika Cirbesa, a ispostavilo se da je bilo obrnuto. Cirbes je bio na parketu od početka meča i otvorio ga je sa osam brzih poena, dok je Dangubić priliku dobio ‘na kašičicu’.

Zvezda se nije uplašila renomiranog protivnika na njegovom terenu, posle prve četvrtine rezultat je bio u egalu, a nošeni pomenutim Cirbesom i trojkama Marka Simonovića i Branka Lazića crveno-beli su stigli do devet poena prednosti sredinom druge deonice – bilo je 21:30.

Ipak, usledio je veliki nalet domaće ekipe, koji je na kraju zaustavilo poluvreme. Serija 19:7 završila se sa istekom druge četvrtine na kraju koje je rezultat glasio 39:37 u korist Fenerbahčea.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Iako je rezultat bio u egalu, a Zvezda vrlo ravnopravna sa turskim timom, ispostavilo se da je kraj prvog poluvremena usmerio utakmicu u smeru ekipe Željka Obradovića. Raspucali su se Antić, Bogdanović, pa i Kalinić, Slukas je odlično dirigovao sa pozicije plejmejkera, a Zvezda nije uspevala da povuče ‘ručnu’.

Iz minuta u minut je rasla prednost domaćih, a najveće vođstvo iznosilo je 17 poena. Poslednjih nekoliko minuta prošlo je u nešto opuštenijoj i atraktivnijoj igri oba tima, pa su i neki mlađi igrači dobili priliku da zaigraju.

(Izvor: youtube / Sport Nation)

(Izvor: youtube / Sport Nation)

Najefikasniji na ovom susretu bio je Marko Simonović sa 15 postignutih poena iz pet pogođenih trojki, Maik Cirbes je dodao 12, a Vladimir Štimac 11 poena. Na drugoj strani, najviše su se istakli Ekpe Udo sa 13, Pero Antić i Luiđi Datome ubacili su po 12 koševa, Bogdan Bogdanović bio je još dvocifren sa 10, dok je Nikola Kalinić dodao sedam.

Odluka o učesniku TOP 16 faze biće doneta sledećeg petka kada će se u direktnom duelu Crvena zvezda i Bajern u hali ‘Pionir’ boriti za dalji plasman. Pre toga Zvezda će u ponedeljak gostovati Mega Leksu od 21 sat.

0
0
26 Komentara
  1. nigde vas nema kada partizan gubi. izmilite iz svojih memljivih rupica samo za Zvezdine poraze, posto samo Zvezdu i pratite.

    0
    0
    Odgovori
  2. Grobara do koske toliko boli sinosnji poraz da bi rado plakao… Pfc- putujuci fudbalski cirkus… Imam radosnu vest za njega tajfun pobedio u niksicu… Jupiiiii,jeaaaa…

    0
    0
    Odgovori
  3. Pa celi net moraš pročešljati da bi našao rezultat kada državni projekat iz Železnika prsne… Kada dobiju nekog, 200 naslova za pola sata, isto kao i kada Partizan izgubi… Da nisu dobili onaj sakati Real koji nema ko nije tukao ove godine, ne bih ni znao da igraju EL…

    0
    0
    Odgovori
  4. ..Willi se izvinjava, „prehladjen“ je, nije se dovoljno „INHALIRAO“ pred tekmu.. .!. XXAAXXAA .!…….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter