0
Evrokupovi
Fejenord Đirona

FOTO: X/@Feyenoord

LUDNICA U ĐIRONI: Hvangov Fejenord posle preokreta stigao do prve pobede u novoj sezoni Lige šampiona! (VIDEO)

Objavljeno: 02.10.24 u 21:23

Atalanta rutinski savladala Šahtjor u drugom meču programa!

Fudbaleri Fejenorda su odneli pobedu rezultatom 3:2 u uzbudljivom meču protiv Đirone, u okviru drugog kola Lige šampiona, dok je Atalanta rutinski savladala Šahtjor sa 3:0 u ranijem terminu.

Na stadionu Montilivi, gde deo tribina nije bio popunjen zbog neispunjavanja UEFA standarda, odigran je pravi fudbalski spektakl sa preokretima, pet golova, dva neiskorišćena penala i dva autogola, što je obeležilo ovu noć.

Đirona je sjajno započela meč, postigavši prvi gol preko Dijega Lopeza u 19. minutu, što je izazvalo oduševljenje među domaćim navijačima.

Međutim, ubrzo je usledila serija grešaka domaćina. Prvo je Jangel Erera nespretno intervenisao u 23. minutu nakon centaršuta sa desne strane, postigavši autogol koji je vratio Fejenord u igru.

Deset minuta kasnije, Antoni Milambo je postigao pogodak za vođstvo gostiju, koristeći sjajnu asistenciju Igora Paišaa i savladavši Gazanigu.

Fejenord je mogao da uveća prednost nakon što je Đirona skrivila penal, ali je Gazaniga sjajno pročitao udarac Ajasea Uede, zadržavši nadu za svoj tim.

U drugom poluvremenu, Đirona je imala autogol koji je poništen zbog ofsajda, što je dodatno razočaralo publiku. U 67. minutu domaćini su dobili šansu iz penala, ali se golman Fejenorda, Velenrojter, iskupio za prethodne greške i odbranio šut Bojana Miovskog.

Đirona je ipak izjednačila u 74. minutu preko Donija van de Beka, nakon odlične asistencije Danžume. Ipak, samo pet minuta kasnije, Ladislav Krejči je nesrećno zatresao sopstvenu mrežu, što je donelo pobedu Fejenordu.

U drugoj utakmici dana, Atalanta je bila dominantna i ubedljivo pobedila Šahtjor sa 3:0 na neutralnom terenu u Gelzenkirhenu. Golove su postigli Đimšiti, Lukman i Belanova, a srpski reprezentativac Lazar Samardžić je odigrao ceo meč za tim iz Bergama.

Standings provided by Sofascore
0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter