0
ATP
sineeeer

FOTO: Printscreen/Instagram/US Open

JANIK SINER JE ŠAMPION US OPENA: Dočekan zvižducima, ali vraća se kući sa grend slem peharom! (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.24 u 23:00

Drugi grend slem za njega posle osvojenog Australian opena!

U dramatičnom finalu održanom večeras u Njujorku, italijanski teniser Janik Siner je pobedio američkog asa Tejlora Frica sa ubedljivih 3:0 u setovima – 6:3, 6:4, 7:5. Ova pobeda je stigla nakon dva sata i 17 minuta spektakularne igre.

On je u Njujork stigao usled kontroverzi koje su ga pratila u poslednje vreme, i iako je bio dočekan sa zvižducima, vratio se kući sa trofejom u rukama.

Pobednik je već u prvom setu pokazao svoju superiornost, dok je Fric uspeo da izjednači, ali je Siner ponovo preuzeo kontrolu i osvojio prvi set. U drugom setu, iako je Fric pokazao zavidnu stabilnost,ali njegova ruka je zadrhtala u ključnoj fazi, što je Italijanu omogućilo da uzme set rezultatom 6:4.

Treći set bio je prava drama. Siner je imao priliku da se približi pobedi, ali je Fric pružio neviđeni otpor, spasivši brejk lopte i preokrenuvši rezultat. Ipak, Italijan je demonstrirao neverovatnu mentalnu čvrstinu, izjednačivši na 5:5 i zatim osvojio set i meč, vraćajući se sa novom grend slem titulom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели US Open (@usopen)

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter