0
Olimpijske igre Pariz 2024
Strahinja Bunčić

FOTO: X/@OKSrbije

SRPSKI DŽUDISTA NAPADA ZLATO U LOS ANĐELESU: Nakon neuspeha u Parizu najavio velike stvari za četiri godine!

Objavljeno: 12.08.24 u 13:55

Bunčić se nada da bi za četiri godine mogao da donese medalju u Srbiju!

Reprezentativac Srbije u džudou, Strahinja Bunčić, izrazio je nadu da će na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu ostvariti san o osvajanje medalje. Bunčić je na Olimpijskim igrama u Parizu takmičio u kategoriji do 66 kilograma, ali je u meču za bronzanu medalju poražen od Kazahstanca Gusmana Kirgizbajeva.

Bio sam svestan svojih kvaliteta, iako na rang listi nisam bio u prvih deset. Bio sam skoncentrisan, spremao sam se i dao svoj maksimum, ali je ostao nedosanjan san o medalji. Nadam se da ću u Los Anđelesu to ostvariti – izjavio je Bunčić za RTS.

Slične osećaje imala je i srpska džudistkinja Milica Žabić, koja je takmičila u kategoriji preko 78 kilograma. Žabić je u repesažu izgubila od Francuskinje Roman Diko i tako ostala bez bronze.

Iskreno nisam očekivala ovoliki hajp, ali svakako da mi je drago zbog toga i drago mi je da su ljudi tokom Igara gledali džudo. Cilj je bila medalja, ali mi je ispala iz ruku praktično. Međutim, mogu da budem zadovoljna odlično odrađenim takmičenjem – rekla je Žabić.

Marica Perišić, još jedna srpska džudistkinja, nije uspela da se plasira u borbu za bronzanu medalju u kategoriji do 57 kilograma, pošto je u repesažu poražena od Japanke Haruke Funakubo.

Meni su ovo druge Igre, ali sam na prvima bila jako mlada. Sada sam sa više iskustva došla, ali nažalost na strunjači se nije pokazao sav trud koji sam uložila i mislim da mi je nedostajalo i sportske sreće – izjavila je Perišić.

Olimpijske igre u Parizu završene su sinoć, a tim Srbije se može pohvaliti sa pet osvojenih medalja tokom takmičenja.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter