1
EURO 2024

FOTO: X/ @FSHForg

UEFA REAGOVALA ZBOG POVIKA „UBIJ SRBINA“: Pokrenuta istraga protiv Albanije i Hrvatske!

Objavljeno: 20.06.24 u 21:26

Očukuju ih drakonske kazne

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je istragu protiv navijača Albanije i Hrvatske zbog incidenata koji su se dogodili na tribinama tokom međusobnog susreta ovih dveju reprezentacija na Evropskom prvenstvu.

Ova odluka je donesena nakon što su prijavljeni ozbiljni incidenti i neprihvatljivo ponašanje navijača obe strane, što je prekršilo pravila ponašanja na stadionima. UEFA će detaljno istražiti događaje kako bi utvrdila tačne okolnosti i donela odgovarajuće sankcije.

Podsetimo, sa tribina se više puta čulo „Ubij Srbina„, kao i razne nacionalističke pesme usmerene protiv naše zemlje.

Očekuje se da će rezultati istrage biti objavljeni u narednim danima, a moguće kazne za oba saveza uključuju novčane kazne, zabranu prisustva navijača na narednim utakmicama, pa čak i druge strože mere, zavisno od težine prekršaja.

Iz UEFA je večeras stigla potvrda da je regulatorno telo reagovalo prema članu 31 povodom dešavanja koji su u sredu viđeni na utakmici u Hamburgu.

U skladu sa članom 31(4) UEFA Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA Inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo tokom utakmice grupne faze UEFA Evropskog prvenstva 2024 između predstavničkih timova Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF), odigrane 19. juna 2024. godine u Hamburgu, Nemačka – stoji u saopštenju.

8
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter