0
Fudbal

Fudbal Soccer World Cup 2014 qualifiers match Serbia v Croatia Miralem Sulejmani is brutally fouled by Josip SImunic Beograd, 06.09.2013. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

KAKO GLUPA PROVOKACIJA: Hrvati pokušavaju da budu smešni, ali im baš i ne ide. (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 11.06.24 u 12:55

„Ovo je najgori start na Marakani“, rekao je Aca Stojanović te 2014. godine.

Reklama koja je nedavno osvanula na jednom bilbordu u Hrvatskoj izazvala je žestoku polemiku u regionu. Švedska kompanija je, uoči početka Evropskog prvenstva u fudbalu, na hrvatskom tržištu promovisala svoju pametnu kosilicu sloganom koji je izazvao brojne kontroverze:

Kosi kao Džo u najboljim danima. 


Ovaj slogan jasno aludira na kontroverzni potez Josipa „Džoa“ Šimunića nad Miralemom Sulejmanijem tokom kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2014. godine na beogradskoj Marakani.

Reakcije na ovu reklamu su bile podeljene. Hrvati su je pozdravili, dok ljubitelji fudbala u Srbiji smatraju da je reč o neprihvatljivoj provokaciji. Incident na Marakani 2014. godine ostao je upamćen kao jedan od najkontroverznijih trenutaka u regionalnom fudbalu, kada je Šimunić brutalno startovao na Sulejmanija, izazvavši oštre reakcije i osudu javnosti.

Iako je Šimunić kasnije komentarisao svoj postupak, izvinjavajući se Sulejmaniju i izražavajući nadu da povreda nije ozbiljna, ovaj incident i dalje ostaje duboko urezan u sećanje ljubitelja fudbala u regionu.

Reklama koja aludira na ovaj događaj dodatno je produbila podeljenost među navijačima i podstakla rasprave o granicama sportskog rivalstva i etike u reklamiranju.

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter