0
Fudbal
fudbalska reprezentacija Hrvatske

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

HRVATI TRAŽE BOŽIJU POMOĆ: Neočekivani potez Vatrenih pred Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 26.05.24 u 18:11

Hrvati će organizovati jednu neočekivanu posetu

Hrvatska fudbalska reprezentacija će posetiti papu Franju pre odlaska na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, potvrdio je selektor Zlatko Dalić. Tim Hrvatske se nada da će im blagoslov vrhovnog poglavara katoličke crkve doneti sreću i dodatnu motivaciju u teškoj grupi sa Španijom, Italijom i Albanijom.

To su stvari koje su nam u planu. Mnogo će nam značiti odlazak kod pape. Znamo šta nam sledi, ali moramo čuvati mir i koncentraciju. Bićemo maksimalno fokusirani na prvu utakmicu sa Špancima. Znamo da ćemo imati veliku podršku navijača, a to će nam dati dodatnu energiju i snagu. Verujem da će biti 100.000 naših navijača u Berlinu, možda i 50.000 na stadionu – rekao je Dalić.

Selektor Dalić okupio je ekipu i pripreme počinju već danas. Na preliminarni spisak pozvao je 26 igrača na koje računa, kao i šestoricu potencijalnih rezervi u slučaju povreda. Dalić je naglasio da nije želeo nikome da daje lažnu nadu kako bi izbegao razočaranje onih koji se ne nađu na konačnom spisku.

Krećemo sa pripremama, a kompletiraćemo se u hodu. Nekih 12 igrača bi trebalo da se okupi danas, neki će doći 28, neki 29. maja, a do 3. juna trebalo bi svi da se okupe. Hvala Bogu nema novosti oko novih povreda. Iz mog iskustva i prakse to se pokazalo boljim, lakše je nekoga pozvati naknadno, nego vratiti kući – objasnio je selektor Hrvata.

Što se tiče taktike i igre, Dalić je istakao da nema nameru da menja ono što je do sada davalo rezultate.

Nema potrebe, niti imam želju da menjam. Šest godina radimo slično i imamo dobre rezultate. Noviteti će možda biti na jesen, za Ligu nacija i na Svetskom prvenstvu u SAD – zaključio je Dalić.

Hrvatska reprezentacija, koja je na poslednja dva Svetska prvenstva osvojila drugo i treće mesto, nada se da će i ovog puta ostvariti zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu, uz podršku svojih vernih navijača i uz blagoslov pape Franja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter