0
Evroliga
KK Crvena zvezda

FOTO: Starsport

DETONACIJA NA MALOM KALEMEGDANU: Crvena zvezda naciljala jednog od najboljih igrača Evrolige!

Objavljeno: 18.05.24 u 17:34

Zvezda će imati paklenu konkurenciju

Nigerijski košarkaš Čima Moneke planira da napusti Baskoniju po završetku sezone, a za njegove usluge zainteresovana su tri evroligaška kluba, među kojima je i Crvena zvezda.

Jedan od najboljih igrača Evrolige ove sezone, Moneke je odveo Baskoniju do plej-ofa. Međutim, tim iz Vitorije je u četvrtfinalu poražen od Real Madrida, a u domaćim okvirima rezultati su bili ispod očekivanja, što je nateralo Monekea da preispita svoju budućnost u klubu. Ugovor sa Baskonijom ističe mu na leto 2025. godine, ali Nigerijac razmatra odlazak pre tog roka.

Prema informacijama španskog portala „Solobasket“, Moneke želi da napusti Vitoriju, a novi klub bi mogao da pronađe bez mnogo poteškoća, jer su za njegove usluge zainteresovana tri evroligaša: Crvena zvezda, Barselona i novi učesnik elitnog takmičenja, Pariz.

Iako bi navijači Crvene zvezde bili oduševljeni njegovim dolaskom na Mali Kalemegdan, izvori navode da Barselona trenutno ima prednost u trci za njegov potpis, jer se Moneke već navikao na život u Španiji.

Moneke je ove sezone na 34 utakmice Evrolige u proseku beležio 13,6 poena, 6,6 skokova, 1,4 asistencije i 1,1 ukradenu loptu po meču.

Prošlog leta, Čima Moneke je potpisao dvogodišnji ugovor sa Baskonijom, nakon što je nastupao za Monako. Pre toga, pokušao je da se nametne u NBA ligi, ali nije uspeo da se izbori za mesto u Sakramento Kingsima.

12
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter