0
EURO 2024

FOTO: X/ @FrenchTeam

JAKI KAO CRNA ZEMLJA: Dešan objavio spisak Francuske za EURO!

Objavljeno: 16.05.24 u 23:45

Kante se vratio na spisak posle dužeg vremena

Didije Dešan, selektor fudbalske reprezentacije Francuske, objavio je kompletan spisak igrača koji će predstavljati Francusku na nadolazećem Evropskom prvenstvu koje počinje u Nemačkoj 14. juna.

Najveće iznenađenje na spisku je pozivanje Engola Kantea, veziste Al Itihada, koji nije bio uključen u reprezentaciju od juna 2022. godine. Ovaj potez iznenadio je javnost s obzirom na to da je Kante propustio Mundijal u Kataru i odsustvovao iz reprezentacije od odlaska u Saudijsku Arabiju.

Među igračima koji nisu pozvani na Evropsko prvenstvo su Musa Dijabi, Kristofer Enkunku, Aksel Disasi, Malo Gusto, Mateo Genduzi, Žan Kler Todibo, Mohamed Simakan, Kastelo Lukeba, dok je poznato da će zbog povrede propustiti turnir bek Bajerna Lukas Ernandez.

Od igrača bez velikog reprezentativnog iskustva na spisku su Žonatan Klaus iz Marseja i mladi dvojac Pari Sen Žermena Voren Zair Emeri-Bredli Barkola. Očekuje se da će ovi igrači zajedno sa ostalima dati sve od sebe kako bi Francuska ostvarila uspeh na ovom prvenstvu i možda konačno osvojila kontinentalnu krunu, što bi dodatno učvrstilo Dešanovu poziciju kao selektora.

SPISAK FRANCUSKE ZA EURO 2024

Golmani: Majk Menjan (Milan), Alfons Areola (Vest Hem), Bris Samba (Lans)

Odbrana: Teo Ernandez (Milan), Ibrahima Konate (Liverpul), Žil Kunde (Barselona), Ferlan Mendi (Real Madrid), Benžamen Pavar (Bajern), Vilijam Saliba (Arsenal), Dajo Upamekano (Bajern), Žonatan Klaus (Marsej)

Vezni red: Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Engolo Kante (Al Itihad), Adrijen Rabijo (Juventus), Orelijen Čuameni (Real Madrid), Jusuf Fofana (Monako), Voren Zair Emeri (Pari Sen Žermen)

Napad: Kilijan Empabe (Pari Sen Žermen), Kingli Koman (Bajern), Olivije Žiru (Los Anđeles), Usman Dembele (Pari Sen Žermen), Randal Kolo Muani (Pari Sen Žermen), Markus Tiram (Inter), Bredli Barkola (Pari Sen Žermen)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter