0
AdmiralBet ABA Liga
KK Crvena zvezda - KK Studentski centar

FOTO: Starsport

ZVEZDA NAPRAVILA ČUDO U ARENI: Crveno-beli i pored sramotne igre uspeli da nadoknade -18 protiv Studenata! (FOTO)

Objavljeno: 15.04.24 u 20:01

Zvezda se čvrstom igrom u završnici vratila u jednom veoma lošem meču za nju

Košarkaši Crvene zvezde su okviru prvog meča četvrtfinalne serije plej-ofa ABA lige protiv Studentskog centra došli do veoma teško izvojevane pobede rezultatom 83:81.

Situacija uopšte nije dobro krenula za domaće pošto su Ivišić i ekipa sjajnom serijom stigli do 1:8.

Ulazak Miloša Teodosića je pokrenuo Zvezdu, ali to nije bilo dovoljno da se do kraja prve deonice umanji zaostatak koji su napravi Studenti.

Problemi Crvene zvezde su se nastavili i u drugoj deonici, kada je crnogorska ekipa odličnom serijom u napadu i solidnom odbranom održala +8.

Do kraja poluvremena Studentski centar je uspeo da sačuva prednost i tako na neki način zada ozbiljan udarac Zvezdi, koja će morati da se probudi u nastavku.

Pavlićević je odlično otvorio drugo poluvreme pošto je vezao dve trojke i tako odgovorio na solidne napade Crvene zvezde.

Dopustili su crveno-beli previše svom rivalu u ovom momentu, koji je uspeo sredinom treće deonice da ode na ogromnih +18, što je dodatno razljutilo prisutne gledaoce.

Zvezda se izuzetno mučila kada je reč o šutu za tri poena, zbog toga je sve moralo da ide preko Mitrovića Bolomboja, koji su uspeli da vrate domaće na -10.

Ipak, do kraja treće četvrtine domaćin je još jednom dopustio Studentima da odu na +15 tako da ih je čekao težak zadatak u završnih deset minuta.

Bitna stvar za Zvezdu na startu četvrte četvrtine bila je trojka Jaga, a onda i dobra odbrana na drugoj strani. Nastavilo se u dobrom ritmu pošto je Mitrović pogodio i smanjio prednost Crnogoraca.

Upravo preko Mitrovića domaći uspevaju da se spuste na samo sedam poena zaostatka. Trojka Davidovca je vratila nadu Delijama da se ekipa može potpuno vratiti u meč.

Posle trojke Nemanje Nedovića Crvena zvezda se vratila na jedan posed zaostatka oko četiri minuta do kraja meča. Upravo Nedović pogađa za dugo iščekivano izjednačenje, ali uzvraća Ivišić.

Trojkom Adama Hange crveno-beli uspevaju da stignu do vođstva. Na kraju su domaći pravim čudom i velikim preokretom uspeli da povedu u ovoj četvrtfinalnoj seriji, ali će ova utakmica morati da bude znak upozorenje za Sferopulosa i sve u klubu.

1
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter