0
Evropske lige

FOTO: Bayer 04 Leverkusen/X

ISTORIJA U NEMAČKOJ: Bajer skinuo Bajern sa trona i osvojio titulu šampiona Bundeslige! (VIDEO)

Objavljeno: 14.04.24 u 19:38

Bajer je na taj način osvojio svoj prvi pehar u Bundesligi

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena šampioni su Nemačke! Prvi put posle 12 godina skinuli sa trona ekipu Bajerna i došli su do svog prvog pehara u istoriji u Bundesligi, pošto su pet puta bili vicešampioni.

Izabranici trenera Ćabija Alonsa su pred svojim navijačima savladali u 29. kolu Bundeslige ekipu Verdera iz Bremena sa 5:0 (1:0) i tako stigli do prve titule u istoriji kluba.

 

Nedelja i 14. april 2024. ostaće zlatnim slovima upisani u istoriju „farmaceuta“ koji su frantastičnim partijama cele sezone uspeli da i teoretski, pet kola pre kraja sezone, obezbede nedostižnih 16 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Bajern.

 

Bajer koji je osnovan 1904. godine pet puta je u istoriji bio drugoplasirani u prvenstvu, poslednji put u sezoni 2010-11, a zbog činjenice da nikada nije bio prvi dobio je i posprdan naziv „Luzerkuzen“ (Gubitnici).

U svojim vitrinama imaju samo jedan kup Nemačke, i to iz sezone 1992-93.

Interesantno je da su u sezoni 1987-88 osvojili Kup UEFA (preteča Evropa lige), a u sezoni 2001-02 bili su finalisti Lige šampiona. 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter