0
Fudbal

FOTO: Bayer 04 Leverkusen/X

LEVERKUZEN DELI JEDAN MEČ OD ISTORIJE: Alonso i Apotekari imaju sezonu iz snova!

Objavljeno: 13.04.24 u 15:45

Španski stručnjak je napravio strašan tim.

Već deceniju unazad u Bundesligi vlada Bajern Minhen koji svake sezone uglavnom na dominatan način osvaja domaće prvenstvo. Prošle takmičarske godine Borusija Dortmund bila je na korak da sruši ‘Bavarce‘ i da ponovo uzme tron koju su predali davne 2013. godine Međutim, planove ‘Milionerima‘ pokvario je Majnc pošto su remizirali 2:2 i tako je pehar ostao u Minhenu.

Ponovo imamo zanimljivu sezonu u Nemačkoj, ali ovog puta najveća pretnja Bajernu je Bajer Leverkuzen koji pod vođstvom Ćabija Alonsa igra na visokom niovu. ‘Apotekari’ sigurnim korakom gaze ka tituli. Šest kola pre kraja imaju čak 16 bodova više od ‘Bavaraca’ i deli ih još samo malo da konačno podignu dugo očekivani pehar za kojim toliko žude.

FOTO: Bayer 04 Leverkusen/X

Po svemu sudeći sezona 2001/02 neće da im se ponovi. U finalu Kupa Nemačke su favoriti protiv Kaizerslauterna, tako će sigurno doći do duple krune. U Ligi Evrope igraju četvrtfinalni duel sa Vest Hemom, a pred revanš u Londonu, stekli su prednost od 2:0. Ćabi Alonso izrasta u strašnog trenera i ima priliku da ispiše istoriju sa Apotekarima i dovede ih do triple krune. Čekanje se isplatilo, 2002. godine će se konačno zaboraviti.

Sutra od 17:30 Leverkuzen igra protiv Verdera iz Bremena na svom stadionu u okviru 29. kola nemačke Bundeslige i u slučaju pobede ispisaće nove stranice istorije tamošnjeg fudbala.

BONUS SADRŽAJ:

NIKAD ZANIMLJIVIJA ZAVRŠNICA PL: Arsenal ima najtežu put, dok Siti najlakši!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter