0
Fudbal

FOTO: Manchester City/X

NIKAD ZANIMLJIVIJA ZAVRŠNICA PL: Arsenal ima najtežu put, dok Siti najlakši!

Objavljeno: 13.04.24 u 10:15

Ko će na kraju osvojiti prvenstvo?

Godinama unazad Premijer liga važi za najjaču na svetu. Ulazimo polako u završnicu fudbala na Ostrvu, a nikad nije bilo zanimljivije. Trenutno se za titulu bore tri tima između kojih jedan bod razlika i svaki kiks značilo bi gubljenje koraka za ovim drugim, a verovatno i šampionske trke.

Vodeći na tabeli je Arsenal sa 71 bodom, takođe toliko ima i Liveprul, dok je Mančester siti na trećem mestu za bodom manje. Izabranici Mikela Artete imaju najteži zadatak do kraja, sledi im pakleni raspored. Danas počinje 32. kolo, a Topdžije će odmeriti snage sa Aston Vilom sutra na svom stadionu od 17:30.

Svedoci smo da ekipa Unaija Emerija igra na vrhunskom nivou ove sezone i da nema šale sa nekadašnjim prvakom Evrope. Arsenal je prošle godine bio blizu titule, ali ipak nije umeo da održi kontinuitet, dok je Siti iskoristio momenat. Artetin tim čeka na titulu Premijer lige još od 2004. godine, kada su Anri, VIjera i družina osvojili zlatni pehar, pošto su sezonu okončali bez poraza.

Arsenal nakon susreta sa Aston Vilom u domaćem šampionatu očekuju dueli sa Mančester junajtedom, Čelsijem, Totenhemom, Vulvisima, Bormutom i Evertonom. Biće izuzetno teško za Topdžije uzimajući u obzir da igraju revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajern Minhena na Alijanc Areni.

Fudbaleri Liverpula su na drugom mestu sa takođe 71 vodom kao i Arsenal. Trener Redsa, Jirgen Klop najavio je povlačenje na kraju sezone, pa će njegovi izabranici imati veliki motiv da ga isprate sa još jednom titulom Premijer lige. Ekipa sa Enfilda sutra od 15 časova dočekuje Kristal Palas.

U ovom kolu za Liveprul nešto lakši zadatak, ali opet, ne treba zaboraviti da Redsi umeju da kiksaju na lakim utakmicama. Bliži se kraj jedne ere na Enfildu, pošto i Mohamedu Salahu ističe ugovor na kraju sledeće sezone, pa bi i on voleo da se bar okiti još jednom Premijer ligom.

Nakon utakmice sa Palasom, Liverpul očekuje nešto lakši zadatak od Arsenala, pa će imati okršaje protiv Fulam, Everton, Vest Hem, Totenhem, Aston Vila, Vulvsi. Nezgodna Aston Vila se pada u pretposlednjem kolu, možda i u ključnoj utakmici sezone. Takođe, Klopov tim očekuje revanš meč četvrtfinala Lige Evrope protiv Atalante u četvrtak u Bergamu.

I branilac tri uzastopne titule, Mančester siti koji je na trećem mestu sa 70 boda i koji u domaćim okvirima ima najlakši zadatak. Samo što Građani imaju jednu utakmicu više od ostalih, pošto će za sedam dana igrati finale FA Kupa protiv Čelsija. Izabranici Pepa Gvardiole igraju danas na svom stadionu protiv Lutona, verovatno lak zadataka za Siti.

Ono što je sigurno je da Gvardiola ima najširu klupu i da može da rotira na svakoj pozciji bez problema i da odmara igrače. Definitvno je da titulu osvaja onaj ko ima najveći roster, a to je upravo Siti, koji je to radio prethodne tri sezone. Čini se da ekipa iz plavog dela Mančestera ima najlakši zadatak da dođe do naslova u najjačoj ligi na svetu.

Posle utakmice sa Lutonom, očekuju ih dueli sa Brajtonom, Notinhgem Forestom, Fulamom, Totenhemom i Vest Hemom. Najveća opasnost za Gvardiolin tim ovde može da preti od Brajtona i Totenhema, ali kako sezona odmiče, tako su igrači sve umorniji, a Siti sa svojom širokom klupom ima keca u rukavu. ‘Građane‘ pre susreta sa Brajtonom očekuje revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona protiv Real Madrida na Etihadu.

Sve u svemu očekuje i više nego zanimljiva završnica Premijer lige sa dosta uzbuđenja.

Standings provided by Sofascore
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter