0
Fudbal

Aleksandar Dragović (FOTO: Starsport)

DRAGOVIĆ SREĆAN ZBOG USPEHA BIVŠEG KLUBA: ‘Siguran sam da je to već završena priča!’

Objavljeno: 13.04.24 u 10:30

‘Sama činjenica da nikada nisu bili na tronu govori koliko je značajno za klub da podignu trofej na kraju sezone.’

Već deceniju unazad u Bundesligi dominira Bajern Minhen koji svake sezone uglavnom na dominatan način osvaja domaće prvenstvo. Prošle takmičarske godine Borusija Dortmund bila je na korak da sruši ‘Bavarce‘ i da ponovo uzme tron koju su predali davne 2013. godine Međutim, planove ‘Milionerima‘ pokvario je Majnc pošto su remizirali 2:2 i tako je pehar ostao u Minhenu.

Ponovo imamo zanimljivu sezonu u Nemačkoj, ali ovog puta najveća pretnja Bajernu je Bajer Leverkuzen koji pod vođstvom Ćabija Alonsa igra na visokom niovu. ‘Apotekari’ sigurnim korakom gaze ka tituli. Šest kola pre kraja imaju čak 16 bodova više od ‘Bavaraca’ i deli ih još samo malo da konačno podignu dugo očekivani pehar za kojim toliko žude.

O ovom podvigu govorio je i bivši defanivac Leverkuzena, Aleksandar Dragović koji je za Meridian Sport istakao da je za klub mnogo značajan ovaj uspeh.

-Sama činjenica da nikada nisu bili na tronu govori koliko je značajno za klub da podignu trofej na kraju sezone. Bajer je često imao odlične timove, ali uvek je nešto nedostajalo da se domognu titule. U pet navrata su bili drugi na tabeli Bundeslige, a poraz u finalu Lige šampiona 2002. godine nikada neće zaboraviti. Real je tada osvojio pehar. Posle toliko godina, hvala Bogu, na korak su od osvajanja nacionalnog prvenstva – naveo je kapiten i Zvezde i nastavio:

-Svi znamo da matematički još uvek nisu odradili posao, ali jasno je da će to verovatno učiniti u nedelju. Ako u nekom neverovatnom scenariju, koji se naravno neće desiti, izgube titulu, onda je za svakog pojedinačno najbolje da prestane da se bavi fudbalom. Siguran sam da je to već završena priča. Svaka im čast kako su odigrali čitavu sezonu. Još uvek nisu izgubili meč i to je impresivno. Zaslužili su titulu, bez ikakve dileme su najbolji u Nemačkoj – smatra stameni defanzivac.

Veruje u duplu krunu Bajera.

-Verujem da će i trofej Kupa uskoro biti u njihovom vlasništvu. Znamo kakav je fudbal i da često ume da iznenadi, ali ovde ne vidim šanse da Kajzerslautern “prevari Bajer. Oni su drugoligaši koji se bore za opstanak u Cvajti, a pred Leverkuzenom redom padaju rivali na svim poljima. Veliki su favoriti – poručio je on.

Dotakao se i utakmice protiv Vest Hema koju su Apotekari dobili sa 2:0.

-U četvrtak su gospodarili terenom protiv Vest Hema u Ligi Evrope. Preko 30 udaraca na gol ekipe iz Premijer lige. To je neverovatno. Koliko oni samo dave protivnike, ne dozvoljavaju im da dišu. Posle pet sekundi vraćaju loptu u svoj posed. Fenomenalno je gledati takvu igru, a pogotovo za njihove navijače i ceo grad. Dan kada obezbede titulu nikada neće biti zaboravljen u Leverkuzenu. Ako prođu igraju protiv pobednika meča Milan – Roma, a Vučica je stekla prednost pred revanš – govorio je i dodao:

-Od De Rosijevog dolaska je veoma teško igrati protiv njih. Biće baš interesantno. Ali kako Leverkuzen igra ove godine, njima ide uloga favorita. Ono što me najviše iznenadilo jeste broj utakmica koje su rešili u poslednjih 10 minuta. Bore se do kraja. Imaju u sebi “Bajen gejm”, kako smo često znali da kažemo u Nemačkoj. Dok god sudija ne svira kraj plašite se da vam ne daju gol. Opet su to uradili protiv Vest Hema. Taj drugi gol mnogo znači, lakše će se disati u Londonu. Imaju realnu šansu za osvajanje triplete – zaključio je Dragovič.

BONUS SADRŽAJ:

NIKAD ZANIMLJIVIJA ZAVRŠNICA PL: Arsenal ima najtežu put, dok Siti najlakši!

 
1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter