0
Evrokupovi
Liga šampiona

FOTO: Twitter/@ChampionsLeague

CELA EVROPA U STRAHU: Islamska država preti napadima za vreme mečeva Lige šampiona, a znaju se i mete!

Objavljeno: 09.04.24 u 08:13

Liga šampiona će biti meta terorista

Danas se igraju prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona, a suočiće se Arsenal i Bajern, kao i Real Madrid i Mančester siti. Ipak, pred ove duele stanje pripravnosti je podignuto na maksimum, ne zbog navijača, već pretnji.

Mediji u Španiji prenose, da je Islamska država navodno najavila napade na stadionima na kojima će se odigrati četvrtfinalne utakmice elitnog evropskog takmičenja.

Kako navodi Marka, organizacija Al Azaim je objavila grafiku na kojoj se nalaze četiri ugrožena stadiona: Emirati, Park Prinčeva, Metropolitano i Santjago Bernabeu, međutim španski list istovremeno ističe i da nema razloga za paniku. 

Španski list navodi da za sada, nije ništa izmenjeno, osim što je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije pred ovaj duel podiglo mere bezbednosti jer je meč označen kao duel „visokog rizika“.

Treba se prisetiti da je finalna utakmica između Reala Madrida i Juventusa u Kardifu odigrana sa zatvorenim krovom stadiona Milenium u velškom gradu. Tom prilikom, postojali su sigurnosni razlozi zbog kojih je UEFA odlučila izolovati stadion zbog mogućnosti dolaska dronova koji bi ugrozili proslavu utakmice – piše pomenuti list.

Ovog utorka biće poznato više detalja, apa ostaje da se vidi da li će biti uvedene i nove mere. Ono što je zanimljivo, pažnju bezbednosnim pitanjima pred meče četvrtfinala posvetili su samo mediji u Španiji dok je u Engleskoj i Nemačkoj bilo kakva reakcija izostala.

Da podsetimo, u sredu se sastaju Atletiko Madrid i Borusija Dortmund, kao i PSŽ i Barselona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter