0
Košarka
Nebojša Čović

FOTO: Starsport

ČOVIĆ O LOŠOJ SEZONI U EL: ‘Napravili smo greške jer smo se oslonili na njega!’

Objavljeno: 06.04.24 u 10:51

‘Mislim da nam dolazi veliki broj igrača iz povreda, da ćemo imati kompletan tim za završnicu.’

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović je u razgovoru za Meridian Sport pričao o svom nasledniku, ali dotakao se i o lošoj sezoni u Evroligi. On je istakao da je jedan razlog faktor sreće koje nisu imali, a drugi loš skauting.

-Vrlo značajno. Nama je sezona loša sa aspekta Evrolige iz jednostavnog razloga što nismo imali sreće, a sa druge strane u skautingu smo napravili greške oslanjajući se na iskusnog trenera i čoveka koji jako dobro poznaje košarku Duška Ivanovića. Šabaza Nejpira smo doveli da bude prvi plejmejker, a on nije bio ni peti. A kad vam se sruši kuća na pleju onda znate šta se događa. S tim što je Jago doveden da bude treći plej, pa je postao prvi. Pratilo nas je i mnogo povreda, nismo imali dovoljan stepen posvećenosti u skautingu i platili smo cenu tih promašaja preko Evrolige – naveo je prvi čovek ‘crveno-belih’ i dodao:

FOTO: Starsport

-Došao je Janis Sferopulos koji je, koliko je mogao, uspeo to da homogenizuje i harmonizuje, jer nije on birao tim. Kad ovo kažem ne mislim ništa loše o Dušku Ivanoviću, ali kad se već u čaršiji vode te trač partije, kako među onima koji znaju nešto o košarci, tako i onima koji ne znaju. Razlog zašto je otišao je jednostavan, upravo ono što sam rekao o selekciji. Po meni je krunski cilj je osvajanje ABA lige. Naravno da bi se osvojila treba da budete prvi na kraju ligaškog dela, znamo šta nam se dogodilo na kraju prošle godine. Prednost domaćeg terena je velika. Da li će uvek biti, videćemo. Mislim da nam dolazi veliki broj igrača iz povreda, da ćemo imati kompletan tim za završnicu, naravno ako nas poslužii sreća – istakao je Čović.

BONUS SADRŽAJ:

DERBI DELA KAPITALE: Duel između ‘gospode’ i ‘seljaka!’ (FOTO) (VIDEO)

0
4

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter