0
Košarka

Nebojsa Covic (FOTO: Starsport)

PRVI ČOVEK ZVEZDE O UČEŠĆU DUBAIJA U EL: ‘Nije u pitanju samo novac!’

Objavljeno: 06.04.24 u 11:50

‘Ako Evroliga ne bude napravila iskorak da kad završite takmičenje imate benefit i u novcu, mislim da neće imati perspektivu.’

Velika prašina se podgila oko učešća Dubaija ABA Evroligi. Većina je dala zeleno svetlo da se ovaj klub sa Bliskog Istoka proširi i na evropske domete. Međutim, postoje i oni drugi, koji smatraju da bi sve ovo moglo da uništi čari košarke i da više ništa neće biti isto. 

Upravo je o toj temi govorio predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović koji je jedan od onih koji je bio za, a potom je i naveo razloge.

-Širenje tržita. Drugo, Dubai može da unese mnogo finansijskih, sponzorskih i drugih efekata, što nije malo za Evroligu. Jer, ako je ona godišnje na 100 miliona evra i uporedite to sa fudbalom koji je u prošloj godini tukao oko tri i po milijarde, videćete da nismo ni jedan odsto. Znači tu ima prostora da se takve stvari podižu, jer Evroliga je liga koja sada nema nikakav profit. Da je kojim slučajem na američkom tržištu ne bi se ni igrala. Jer u američkom sportu nema toga da vi dajete pare, i dajete svake godine, a da ništa ne dobijate. Čak prave i dividende – naveo je za Meridian Sport.

Istakao da Evroliga mora napraviti iskorak.

-Ako Evroliga ne bude napravila iskorak da kad završite takmičenje imate benefit i u novcu, mislim da neće imati perspektivu. A Dubai daje taj prostor. Ne mislim samo na njihove pare, već i na to da mogu da naprave i kvalitet. Tako da delim mišljenje sa mnogima koji su vrlo zainteresovani da odu u Dubai. Od vrlo poznatih trenera i poznatih menadžera na našim prostorima, vrlo poznatih stručnjaka u raznim reprezentacijama. Samo kad bismo uzeli pregled ko je u poslednjih mesec dana bio u Dubaiju, ali ne turistički bilo bi mnogo toga jasnije. I koje su se sve menadžerske agencije pojavile i koje bi sve da otvaraju dole kancelarije. Znači na dobrom smo putu – poručio je Čović.

BONUS SADRŽAJ:

ČOVIĆ PORUČUJE: ‘Zašto bismo patili što naši zapadni susedi ne razumeju i neće da se razvijaju’ (VIDEO)

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter