0
Košarka

Nebojša Ćović (FOTO: Starsport)

ČOVIĆ PORUČUJE: ‘Zašto bismo patili što naši zapadni susedi ne razumeju i neće da se razvijaju’ (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.24 u 11:30

‘Zašto Beograd ne bi mogao da ima dva evroligaša, a Atina može.’

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović je u razgovoru za Meridian Sport pričao o raznim temama. On se između ostalog dotakao i razvoja regionalne košarke. Istakao je da treba da se bore za svoju poziciju, a onda je pecnuo ‘zapadne susede’.

-Moramo da se borimo za našu poziciju. Zašto Beograd ne bi mogao da ima dva evroligaša, a Atina može. Zašto bismo patili što naši zapadni susedi ne razumeju, neće i ne žele da razvijaju košarku. Slažem se, Cibona je veliko ime. I Olimpija je veliko ime, bez dodatka Cedevita. Oni su nekad bili evroligaši, neka sad ulože, neka se angažuju oko toga – jasan je on.

Naveo je da Beograd dosta doprinosi sa dva evroligaša.

Beograd ima dva evroligaša i mislim da mnogo doprinosimo – i Zvezda i Partizan. I ne vidim razlog da se stalno svađamo. Uvek smo gurnuti u sudar Zvezde i Partizana. ABA liga treba da bude kreirana onako kako se dogovore ta dva kluba, pa nek je zovu velikosrpskom ABA ligom i nek joj precrtavaju znak! Ako smo velikosprski, nemojte da igrate sa nama. Nemojte da se bavite nama, pustite nas, mi smo zaostali, primitivni i šta sve već. E, sad će da se ’upale’ oni, koji se bave nekim drugim disciplinama koje nisu olimpijske – to je nacionalizam, šovinizam… Mislim na ove sa novom disciplinom autošoviniste – poručio je Čović

BONUS SADRŽAJ:

PREDSEDNIK ZVEZDE GOVORIO O TEODOSIĆU: ‘Iz toga nešto treba da se zaključi za sledeću sezonu!’

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter