0
Fudbal

FOTO: Rio Ferdinand

USPONI I PADOVI NEMANJE VIDIĆA: „Runi je prišao na treningu i rekao – Ovaj je užasan, treba ga poslati nazad!“ (VIDEO)

Objavljeno: 05.04.24 u 12:22

„Zamislite svaki trening protiv takvih napadača. To je teže nego mnoge prvenstvene utakmice u Premijer ligi“

Nemanja Vidić i Rio Ferdinand bili su jedan od najboljih štoperskih tandema na svetu, a verovatno i najbolji štoperski dvojac u istoriji Mančester junajteda. 

Rio je nedavno govorio o svom nekadašnjem saigraču i prisetio se njegovih početaka, gde je istakao da su se u startu gotovo svi igrači složili da on nije igrač za Junajted. 

– Kada je potpisao momci su govorili, ovaj mora da se vrati, bio je toliko loš na treningu. Sećam se da mi je Runi prišao na treningu nakon što je igrao protiv Vidića i rekao: „Ovaj je užasan, ne može da igra za nas. Treba ga poslati nazad“. Isto je govorio i za Evru: „Kako smo dođavola potpisali sa ovom dvojicom?!“ A Vidić je na treninzima igrao protiv Runija, Ronalda, Sahe, a čini mi se da je i Tevez bio tada. Zamislite svaki trening protiv takvih napadača. To je teže nego mnoge prvenstvene utakmice u Premijer ligi – priseća se Rio.

Loš start, međutim, nije negativno uticao na Srbina.

– Bio je vrlo emotivan momak, baš emotivan, nije nikad leto visoko ali je umeo da potone na dno samo zbog lošeg pasa ili loše utakmice u toj ranoj fazi karijere. To ga je i hranilo za ostatak nedelje, radio je na sebi, hteo je da bude bolji, tako da mu je trebalo neko vreme da prevaziđe taj period. Ali, sećate se, on je došao iz ruske lige, sećam se na jednom treningu, kada sam video šta radi, rekao sam „ovaj ne može da igra za nas„. I za Evru isto važi, bio je jednako loš, pitao sam se kako smo ih potpisali uopšte.

FOTO: Rio Ferdinand

Ubrzo je Vidić izgradio imidž gvozdenog momka, kojeg se boje svi protivnici.

Vidić je imao tu hrabrost, odlučnost i upornost da poboljša sebe. Gledao je svoje telo i rekao ‘vau, pogledaj u kakvom sam stanju’. Stalno je ispitivao svoje telo i onda odlazio u teretanu. Nemanja nije bio baš najbrži štoper ali je bio dovoljno brz. I bio je neverovatno agresivan na prvu loptu. Na kraju, izgradio je takvu reputaciju da su rivali bežali od direktnih duela sa njim i napadali preko krila – rekao je Ferdinand i dodao:

 

Pa setite se samo koliko je puta polomio nos?! Imao je najgori nos u ligi. Možete da smejete ali par puta sam ga pitao: ‘Čoveče, što se ne zaštitiš laktom kada ideš na skok!?’. Odgovorio mi je da on samo vidi lopti kada skače. Kao ludak je išao čelom direktno u tuđe glave. Veliki igrač – zaključio je Ferdinand. 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter