0
Evroliga
KK Valensija - KK Asvel

FOTO: Twitter/@valenciabasket

VALENSIJA DEMOLIRANA OD 17. EKIPE EVROLIGE: Asvel pomogao Partizan jer je eliminisao još jednog konkurenta za TOP 10!

Objavljeno: 04.04.24 u 23:38

Težak poraz za Špance

Košarkaši Asvela ostvarili su iznenađujuće ubedljivu pobedu nad Valensijom u utakmici 33. kola Evrolige 98:69, završivši nadu Španaca za plej-in.

Francuski tim je od samog početka dominirao, osvajajući prvu četvrtinu sa 27:19, a razlika se samo povećavala tokom meča. Na poluvremenu je Asvel imao 14 poena viška, dok je treća četvrtina donela katastrofu za Valensiju, sa ogromnih +39 na strani gostiju.

Lovernj je predvodio Asvel ka pobedi sa 21 poenom i sedam skokova, dok su De Kolo, Li, Tomas i Džekson takođe doprineli dvocifrenim učinkom. Kod Valensije, Džouns se istakao sa 18 poena.

Ova porazna utakmica označila je kraj nadanja za Valensiju da se domogne plej-ina, nakon što su tokom dana ispali iz trke i litvanski Žalgiris. Valensija će u poslednjem kolu gostovati Partizanu, ali rezultat ovog meča neće imati značaja za Špance.

Očekuje se da će meč između Partizana i Valensije biti ključan za crno-bele u borbi za prolaz u doigravanje, a trenutno su oni favoriti protiv Španaca, koji su već eliminisani iz trke za Top 10 fazu Evrolige.

Standings provided by Sofascore
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter