0
Košarka

Dusan Alimpijevic Partizan - Bursa Evrokup, Eurocup 20.4.2022. Beograd, Srbija, photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ALIMPIJEVIĆ I DALJE LJUT: „Svi su videli šta se desilo, razumem ambiciju da Pariz ode u Evroligu, ali…“

Objavljeno: 04.04.24 u 16:06

Ističe Alimpijević da je ponosan na svoje igrače

Košarkaši Beškitaša poraženi su u odlučujućoj utakmici majstorice polufinala Evrokupa od Burga rezultatom 89:63. Trener turskog tima, Dušan Alimpijević imao je žestoku rapsravu sa sudijama, a pale su i psovke, nakon čega je isteran sa susreta.

Srpski trener je govorio sa Basketball Sphere i opisao ovaj meč.

Svi su videli šta se desilo, tako da je suvišno pričati o tome. Razumem da je ambicija Pariza, kao i ambicija cele organizacije, da ide u Evroligu, i oni zaslužuju da budu tu gde jesu. Ali pretpostavljam da im Bešiktaš, kao jedini klub koji ih je pobedio, nije baš bio najpogodniji protivnik u finalu. Veoma je teško pobediti na Sinan Erdemu pred 17.000 ljudi, a u druge dve utakmice ko zna šta bi moglo da se desi – rekao je Dušan Alimpijević.

Potom je nastavio da ističe šta mu izuzetno smeta ove sezone, manjak poštovanja za njegove igrače.

Došli smo do plej-ofa Evrokupa, jednu utakmicu dalje od finala, ispunili našu arenu i uradili mnogo sjajnih stvari. Svi pričaju o mladim igračima iz drugih timova. Ko je od mojih igrača u najboljim godinama, osim Dereka Nidema? Samo on je dostigao ovaj nivo jer je igrao u finalu Evrokupa. Nemam apsolutno šta da im zamerim – dodao je Alimpijević.

 

Na kraju je istakao kako je ponosan na svoje igrače, kao i problem sa povredom koji ih je snašao pred najbitniji meč u sezoni.

Ponosan sam što se ni u jednom trenutku nismo žalili. Nisam govorio o propuštanju ovoga ili onoga. Na moje insistiranje, nismo hteli da teramo Mičela na poslednju utakmicu protiv Burga. Nije skočni zglob koji je uvrnuo, gde je potrebno određeno vreme čekanja. To je drugačija vrsta povrede, za koju je isključivo odgovoran igrač i njegov lični osećaj da li može ili ne može da igra. Nisam insistirao na njemu, iako je danas trenirao – zaključio je Alimpijević. 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter