0
Fudbal

FOTO: Bayer 04 Leverkusen/X

LEVERKUZEN U FINALU KUPA NEMAČKE: Bajer se bori za tri trofeja, da li mogu da izbegnu 2002. godinu!?

Objavljeno: 03.04.24 u 23:15

Alonso izrasta u opasnog trenera.

Fudbaleri Bajer Leverkuzena plasirali su se u finale Kupa Nemačke pošto su pobedili Fortunu iz Dizerdolfa rezultatom 4:0. U borbi za trofej boriće se protiv Kaizerslautena 25. maja na Olimpijskom stadionu Berlinu. ‘Apotekari’ su pitanje pobednika rešili već u prvom poluvremenu. 

Već u 7. minutu Frimpong je doveo Bajer u vođstvo, da bi do kraja prvog dela pogađali Adli u 20. i Virc u 36. minutu, a potom je isti igrač stavio tačku na susret sa bele tačke u 60. minutu. Ćabi Alonso radi strašan posao na klupi Leverkuzena, bori se za tri trofeja, imaju priliku da sruše vladavinu Bajerna koja traje 11 godina. 

Međutim, ono što može da zabrine navijače Leverkuzena jeste 2002. godine, a malo stariji fanatici to najbolje znaju kada je u sezoni 2001/02 Bajer ostao bez tri trofrja u 11 dana. Doduše, možda je i rano za bilo kakvo špekulisanje, jer imaju duel protiv Vest Hema u četvrtfinalu Lige Evrope, ali pod pretpostavkom da stignu do same završnice, biće to pravi deža vi.

Bundesligi imaju čak 13 boda više od ‘Bavaraca’ sedam kola pre kraja, što je velika zaliha. Međuti, u fudbalu se nikad ne zna i kako kažu ‘lopta je okrugla’, ali je prilika da se domognu trofeja u domaćem šampionatu i više nego dobra, a i očigledna. Te 2002. godine su izgubili trofej Bundeslige u poslednjem kolu od Dortmunda.

Naravno, tu nije bio kraj, usledili su porazi od Real Madrida u finalu Lige šampiona, odnosno Šaleka Kupu Nemačke. Videćemo, ali Čabi Alonso deluje kao penicil na ‘Apotekare’.

BONUS SADRŽAJ:

HAOS NA ‘POLJUDU’: Skandalozno ponašanje ‘Torcide!’ (VIDEO)

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter