0
Fudbal

FOTO: Premier League/X

PREMIJER LIGA: Remi Njukasla i Everona, ‘Šumari’ posekli Fulam!

Objavljeno: 02.04.24 u 23:45

‘Svrakama’ izmiče plasman u Evropu.

Večeras je okončano 31. kolo engleske Premijer lige, a odigrano je pet mečeva. Fudbaleri Njukasla i Evertona podelili su bodove, a rezultat je bio 1:1. ‘Svrake‘ su povele golom Aleksandera Isaka, kada je Šveđanin prošao kroz odbranu rivala veoma lako i zatresao mrežu protivnika.

Izabranici Edija Haua su dominirali tokom čitavog susreta, a čak im je poništen jedan pogodak zbog nedozvoljene pozicije. Kada se mislilo da će Njukasl osvojiti ceo plan, ipak je usledilo iznenađnje. Glavni arbitar je dosudio penal za ‘Karamele‘, a precizan je bio Dominik Kalvert-Luin i rutinski pogodio nakon šest meseci posta.

Njukasl je na osmom mestu sa 44 boda i sve je dalje plasman u Evropu, a u narednom kolu igraj protiv Fulama. Everton je poslo ovog remija na 16. poziciji u grčevitoj borbi za opstanak i imaju 26 boda. Sledeći izazov biće im Barnli.

U drugom meču igrači Notengem Foresta iznenadili su Fulam i dobili rezultatom 3:0. Već nakon 45 minuta ličilo je na katastrofu, pošto su ‘Šumari’ vodili čak 3:0. Prvi gol za domaće postigao je Hadson-Odoij u 9. minutu, a nakon deset minuta prednost je povisio Vud, da bi u finišu prvog dela precizan bio Gibs-Vajt.

Tačku na meč i utešni gol za Fulam u 49. minutu dao je Adarabiojo.  Notingem je na 17. mestu sa 25 bodova, a u sledećoj rundi odmeriće snage protiv Totenhema, dok je Fulam na 13. poziciji sa 39 boda, a u narednom meču očekuje ih okršaj sa Njukaslom.

OSTALI REZULTATI:

Bormut-Kristal Palas 1:0

Barnli-Vulvsi 1:1

Vest Hem-Totenhem 1:1

Standings provided by Sofascore

BONUS SADRŽAJ:

JUVENTUS BOLJI OD LACIJA: Vlahović majstorijom približio ‘Staru damu’ na korak od finala Kupa (VIDEO)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter