0
Fudbal

FOTO: YouTube/Screenshot

KERŽAKOV UPOREDIO SRPSKU I RUSKU LIGU: Otkrio razloge zašto je napustio Spartak!

Objavljeno: 01.04.24 u 12:25

‘Veoma je teško u tako kratkom periodu stvoriti tim koji može da sprovede ideje koje pokušavate da mu usadite.’

Bivši trener Spartak Subotice, Aleksandar Keržakov je neko vreme već bez posla, a prvi put nakon ostavke u timu sa severa Srbije govorio je za ruske medije. On je uporedio ruski i srpski fudbal i istakao da je tamošnje prvenstvo na mnogo većem nivou.

-Generalno, u svemu postoji ogromna razlika. Prvo je daljina, ovde ne morate avionom da putujete. U Srbiji se na putovanja ide autobusom – što je lakše za oporavak. Ali infrastruktura, profesionalizam i sam pristup radu u Rusiji su mnogo veći, kao i kvalitet fudbalera. Rusko prvenstvo je mnogo jače po nivou – naveo je.

Oktrio je razloge napuštanja klupe Spartaka.

-Objektivno gledano, svi timovi iznad nas imali su budžet koji je neuporediv sa našim. Platni spisak naših fudbalera bio je skroman u odnosu na one ekipe koje su bile ispod nas – rekao je on.

Dotakao se i budžeta.

-Činjenica je da uprava kluba ima ambicije, ali da li su uporedivi sa budžetom? Ne. Sa takvim sredstvima teško je ispuniti sve postavljene ciljeve: biti među osam najboljih, raditi na prodaji mladih fudbalera, a da pritom ne dođemo do kvalitetnih i iskusnih igrača, pored kojih mladi mogu da uče i rastu. Po mom mišljenju, ovo je nemoguć zadatak sa takvim komponentama – jasan je.

Poručio je da je teško za kratko vreme stvoriti pobednički mentalitet.

-Veoma je teško u tako kratkom periodu stvoriti tim koji može da sprovede ideje koje pokušavate da mu usadite. Četiri do pet meseci nije mnogo. Sada Spartak praktično ništa ne menja u šemi u kojoj smo igrali. To je pokazatelj da smo bili na pravom putu – zaključio je Keržakov.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter