0
Fudbal

Dragisa Binic Napredak - Crvena Zvezda super liga Srbije 29.4.1018. April 29. 2018. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BINIĆ ISTAKAO ŠTA JE PRESUDILO PORAZU OD RUSIJE: ‘To je jednostavno sve poremetilo!’

Objavljeno: 22.03.24 u 16:30

Ne gledam na ovaj poraz kao debakl.

Reprezentacije Srbije doživela je debakl i ubedljivo poražena u Moskvi od selekcije Rusije rezultatom 4:0 na VTB areni. Ovo je ujedno i bila najslabija utakmica od kako je Dragan Stojković Piksi preuzeo kormilo nacionalnog tima i prvi put da su ‘Orlovi’ primili čak četiri gola.

O ovom susretu govorio je i legendarni Dragiša Binić koji je za Meridian Sport istakao da je utakmicu prelomio crveni karton i da je to sve poremetilo.

-Ne gledam na ovaj poraz kao debakl. Crveni karton u ranoj fazi susreta je jednostavno sve poremetio. Izgubljena je čitava koncepcija utakmice. Bilo je dosta promena u timu i reč je o prijateljskom meču, ali ono što me zaista zabrinjava jeste odnos igrača prema utakmici, prema nacionalnom timu uopšte. Nije opravdanje što se u ekipi našlo dosta novih pojedinaca. Ne vidim “ljutnju”, nema “krvi”. Nisam uspeo da uočim da nekoga u timu pogodi činjenica da ne ide dobro, osim kod golmana. Jedino se Petrović nervirao i pokazao emociju u momentima kada je primio golove. Ne ide ovako nonšalantno ponašanje. Ne pije vodu da budu tako nadmeni i spori. Bojim se da smo izgubili osećaj o tome šta znači igrati za reprezentaciju – rekao je i dodao:

-Uvek je neophodno da pružiš sve od sebe, pa ako je nečiji maksimum veći od tvog, onda pružiš ruku i čestitaš protivniku. Igrali smo i mi nekada za reprezentaciju i davali sve od sebe kako bi nas selektor ponovo pozvao. Ne želim nikoga direktno da optužujem, ali pojedinci su previše opušteni. Ne prija mi što su došli reda radi, da odrade posao. To ne može tako. Znam da svaki igrač može bolje od ovoga. Budite sigurni da svi momci znaju da igraju fudbal i da su sposobni za mnogo više od prikazanog. Neću da prihvatim neke tvrdnje da nešto ne možemo. Poraz nije problem, pogotovo u prijateljskoj utakmici. Odnos je ono što zabrinjava – smatra.

Poručio je da je ‘dizanje frke’ nekad dobro za kolektiv.

-Taj nedostatak voljnog momenta se najbolje može uočiti kod odlučujućeg poteza – crvenog kartona. Glavni arbitar je držao karton u ruci nekoliko minuta čekajući interveciju kolega iz VAR sobe. Niko mu nije prišao da se požali, da sugeriše da će upropastiti meč, spektakl. Niko se nije pobunio. Pravila su jasna. Gajić je kao poslednji igrač zaustavio ruskog napadača u gol šansi i zaslužio isključenje, ali reč je o prijateljskom meču. Intezitet prekršaja nije bio snažan. Svi kapiramo, ali… Tada su morali da reaguju. Voleo bih da vidim da stanu jedan uz drugog. Kada ne ide da skupe redove. Sugerišete jedan drugom na greške. Svađa naravno nije potrebna, ali neophodno je nekada “podići frku”. To neretko pozitivno utiče na kolektiv – jasan je.

Prokomentarisao je promenu formacije.

-Opet se vraćamo i na crveni karton, koji je posle primorao Piksija da ubacuje igrače kojima bekovska pozicija nije primarna. Bilo je onda dosta grešaka zahvaljujući tome. Saigrači su koliko, toliko ukazivali na propuste. Javnost je tražila četiri igrača pozadi i eto šta smo dobili… Izgubili smo i sredinu. To je zaključak. Selektor treba da koristi ono što ima na raspolaganju, da na teren šalje te igrače i da se po potrebi prilagađova protivniku – zaključio je Binić.

Da li Crvena zvezda treba da izgradi novu halu?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter