1
Košarka

Nebojša Čović (FOTO: Starsport)

ČOVIĆ: ‘Loše su urađeni određeni skautinzi i formiranje ekipe!’

Objavljeno: 21.03.24 u 09:15

‘Uvek otvorena vrata da oni koji to mogu bolje i znaju bolje, dođu pa uzmu da rade.’

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su poraženi od Panatinaikosa 89:76 u okviru 31. kola Evrolige u ‘Štark areni’ i time izgubili i matematičke šanse za plasman u plej-in. Predsednik tima sa Malog Kalemegdana, Nebojša Čović gostovao je u jutranjem programu RTS-a gde je govorio o dosadašnjem delu sezone.

Prvi čovek ‘crveno-belih’ istakao je da je loše urađen skauting i formiranje ekipe, ali da su vrata uvek otvorena za one koje znaju bolje.

-Loše su urađeni određeni skautinzi i formiranje ekipe. Nakon toga su nas pratile neprekidno povrede. Ne pričam o ovome kao alibi, nego kao nešto što se realno događalo, uz, naravno, uvek otvorena vrata da oni koji to mogu bolje i znaju bolje, dođu pa uzmu da rade – naveo je.

Od kako je on u klubu od 2011. godine, Zvezda je osvojila čak 23 trofeja.

-To nema nijedan klub na ovim prostorima u zadnjih 13 godina. Neću oko svega toga da pravim alibi, ali povređeno je dosta igrača. Skoro nikada nismo bili kompletni. Taman smo krenuli sa Topićem, on se povredio, pa Teodosić… Da ne nabrajam – rekao je.

Dodao je da je neki čudam tretman prema njegovom klubu od strane medija.

-Mislim da svi vide jasno šta je. Neki čudan tretman je prema Crvenoj zvezdi, no idemo dalje. Toliko brzo idu utakmice da nemate vremena ni da se radujete ni da patite – jasan je on.

Dotakao i Jaga Dos Santosa kome je pukla sinusna kost na utakmici protiv Makabija.

-Njemu je pukla čeona kost, gornji sinus od udarca laktom. Tada je sviran obostrani faul, što je dosta interesantno. Hvala bogu, dobro je prošla operacija, dobro se oseća i treba ga za sedam do deset dana očekivati na terenu sa posebnom maskom. Dobro je prošlo, kako je moglo da bude – govorio je.

Čestitao je ljutom rivalu (Partizanu) na kontroli emocija.

-Vidim tamo neki daju izjave kako kontrolišu emocije. Ja im čestitam na toj kontroli emocija, naročito kada ispljujete sve dok se utakmica igra. Ja to zameram i našim navijačima i nisam pristalica svega toga, ali živimo očigledno u takvim vremenima. Nadam se da će se to popravljati i da će sport biti u prvom planu, a ne uvrede igrača, učesnika, pa čak i porodica – zaključio je Čović.

BONUS SADRŽAJ:

SVAKO PROLEĆE NA ZVEZDU MIRIŠE: Vladan Milojević probudio uspavanog šampiona!

7
24

1 Komentara

  1. Jedini krivac za los skauting si TI gospodine.., losim izborom skauta, menadzera, samim tim igraca… Gilespy ne bi mogao igrati u Dinamiku (da ne potcenjujem klub), da ne pricam o ostalim igracima… DVA meseca placa se TOMKINS, zasto??? Ili se tako na tim igracima peru novci, za tvoj izlazak iz kluba? Ne znam, sumnjam…

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter