0
Domaći fudbal
Vladan Milojević

Vladan Milojević (FOTO: Starsport)

SVAKO PROLEĆE NA ZVEZDU MIRIŠE: Vladan Milojević probudio uspavanog šampiona!

Objavljeno: 21.03.24 u 08:25

Čini se da Parizan ipak nema X faktor za titulu.

Fudbaleri Crvene zvezde su prošle sezone osvojili domaći šampionat na dominantan način, a to je bio šesti u nizu. Takođe, pod patronatom Miloša Milojevića tim iz Ljutice Bogdana okotio se duplom krunom i okončao takmičarsku godinu na fenomenalan način. 

Međutim, čelnici najtrofejnijeg srpskog kluba tražili su nešto više, imali su veće ciljeve, pa je Milojević morao da ode, a na njegovo mesto došao Barak Bahar, koji je godinu dana ranije izbacio Zvezdu iz kvalifikacija za Ligu šampiona sa Makabi Haifom. ‘Crveno-beli’ su obezbedili direktan plasman u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, a sa Izraelcem se obećavala najbolja sezone u istoriji kluba.

I počelo je furiozno. Prvo pripremni period u Srbiji, pa u Rusiji, koji su fudbaleri Zvezde dobili sa lakoćom, a onda je savladana i najteža prepreka, Fiorentina sa čak 5:0. Tada se već i verovalo da ekipa Baraka Bahara može do nekog čuda u Ligi šampiona, a Mozzart Bet Superliga Srbije, kao i Kup su već unapred osvojeni.

Međutim, ubrzo je negde zapelo. Dovedena su najskuplja pojačanja, Zvezda je nizala loše rezultate, a čak nije obezbeđena nokaut faza Lige Evrope. Decembra je evropski san bio gotov. Kap koja je prelila času je bio poraz od Partizana u Humskoj u 171. večitom derbiju. Ono što je činjenica da se Bahar nije ukolpio u sredinu, koja puna pritisaka i da on sa tim nije mogao da se nosi. Jednostavno njegov način i metod rada da bez nema direktnu komunikaciju sa igračima tokom treninga ne fukcioniše i to je rezultiralo rastankon nakon samo šest meseci.

U klub je vraćen Vladan Milojević, čovek koji je i stvorio evropsku Crvenu zvezdu i uspeo da probudi uspavanog šampiona. Takođe, pošlo mu je za rukom da razdrma Šerifa Endiaja, koji je počeo da daje golove, a do pre mesec dana nije mogao da sastavi kraj sa krajem na terenu. Miloje je vratio Zvezdu na čelo tabele i sada ima četiri boda više od Partizana, a po svemu sudeći izabranici Igora Duljaja nemaju taj X faktor koji ih može dovesti do dugo očekivane titule.

Srpskim klubovima samo odgovaraju domaći treneri, jer se retko koji strani uklopio u orkuženje. Uspeli su Lotar Mateus i Valter Zenga. Milojević očigledno ima to nešto u sebi što odgovara Zvezdi i to izgleda uspešno. Činjenica je da je Vladan imao ovakav roster kao Bahar bio sigurno daleko dominantiji.

52
6

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter