0
Evroliga

FOTO: Twitter/@valenciabasket

DOBRE VESTI ZA PARTIZAN: Valensija srušila Bajern i pomogla sebi i crno-belima!

Objavljeno: 20.03.24 u 23:50

Čeka nas napeta borba za plej-in Evrolige

U dramatičnom okršaju 30. kola Evrolige, košarkaši Valensije uspeli su da ostvare tesnu pobedu nad Bajernom rezultatom 70:68 na domaćem terenu.

Ekipa pod vođstvom trenera Aleksa Mumbrua ostvarila je svoju 14. pobedu u sezoni, što ih je učinilo konkurentnima u borbi za plej-in fazu takmičenja. Važno je napomenuti da Valensija sada deli identičan broj pobeda kao i Partizan, s podsećanjem da je srpski tim nedavno slavio u Španiji, te da će se u poslednjem kolu sastati upravo sa „slepim miševima“.

Nakon dominantne prve četvrtine u kojoj je domaći tim stekao značajnu prednost od 28:15, Bajern je pokazao znatno poboljšanje u igri, posebno zahvaljujući Bukeru i Francisku, što im je omogućilo da smanje zaostatak i uđu u poslednju četvrtinu sa minimalnim zaostatkom.

Ipak, u uzbudljivom finišu, Valensija je uspela da zadrži prednost i osvoji važnu pobedu.

Što se tiče individualnog učinka, najefikasniji u redovima pobedničkog tima bili su Džons sa 17 poena i Inglis sa 15 poena, dok je kod Valensije istaknut Odželeje.

U narednom kolu, španski sastav će se suočiti sa Monakom na gostujućem terenu, dok će Bajern dočekati ekipu Makabija iz Tel Aviva. Očekuje se nastavak uzbudljive borbe za pozicije u plej-in fazi Evrolige.

3
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter