2
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PARTIZANOVA TITULA ZNAČI PRESEDAN U SRPSKOM FUDBALU: Ako crno-beli osvoje titulu, desiće se nešto do sada neviđeno! (VIDEO)

Objavljeno: 10.03.24 u 10:05

Interesantan podatak

Posle dramatičnog 172. večitog derbija, Partizan je zadržao lidersku poziciju u Superligi sa samo jednim bodom više od Crvene zvezde. Sledi neizvesna trka za titulu, s obzirom na to da je ostalo još 13 kola do kraja šampionata. Crno-beli su se hrabro branili i uspeli su da zadrže nerešen rezultat na „Marakani“, što je rezultiralo konačnim ishodom od 2:2.

Međutim, moguće je da bi ishod derbija bio drugačiji da Ksander Severina nije isključen u 75. minutu, ostavljajući tim Igora Duljaja da se bori sa igračem manje u poslednjih 25 minuta, uključujući i nadoknadu vremena. 

 

Ipak, ne može se pobeći od činjenice da su crveno-beli uputili skoro 30 udaraca ka golu Jovanovića, a bilo je i više nego očigledno da nije samo do napadača Zvezde, već i do defanzivaca Partizana.

FOTO: Starsport

Postavlja se pitanje da li Partizan, sa takvom odbranom, može da osvoji titulu šampiona države. Iako je trenutno prvi posle dve trećine takmičenja, izazov će biti izdržati do kraja. No, ako na kraju sezone podignu šampionski pehar, to će biti presedan u srpskom fudbalu.

Naime, od formiranja samostalne Srbije i raskida sa Crnom Gorom, odigrano je 17 prvenstava, a ekipa koja je osvajala titulu nikada nije primila više od 27 golova tokom sezone. Trenutno, Partizan je na 28 primljenih golova nakon samo 24 odigrane utakmice. U zavisnosti od formata takmičenja, prvenstva su se igrala sa različitim brojem utakmica, ali nikada prvak Srbije nije primio više od 27 golova.

Ovo ukazuje na to da će trener Igor Duljaj morati da radi na jačanju odbrane tima do kraja sezone. Najistaknutiji igrač u derbiju na „Marakani“ bio je golman Partizana, Aleksandar Jovanović, koji je zabeležio čak 12 odbrana.

 

23
12

2 Komentara

  1. i odbrane iz ofsajda i posle faula u napadu ! Ne pominjete dve stopostotne šanse Partizana , igrac Zvezde u padu spasao čist gol posle šuta Natha. Sudjenje – krimic

    7
    6
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter