2
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

PODELA BODOVA U DERBIJU: Zvezda se ispromašivala, Partizan pukom srećom preživeo! (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.24 u 19:05

Uzbudljiv susret.

U okviru 24. kola Mozzart Bet Superlige Srbije u 172. večitom derbiju odmerili su snage fudbaleri Crvene zvezde i Partizana na stadionu ‘Rajko Mitić’ od 17 časova. Na kraju ipak podela bodova 2:2 bez obzira što su domaći bili dosta bolji protivnik, tim iz Humske je preživeo.

Za ‘crveno-bele’ su pogađali Uroš Spajić u 44. i Šerif Endiaje u 78. minutu. Sa druge strane strelci za ‘crno-bele’ su bili Mateus Saldanja u 46. i Aldo Kalulu u 50. minutu.

PRVO POLUVREME:

Zvezda je imala bolji početak, dosta agresivniji, a u 7. minutu imali su prvu priliku za vođstvo kada je Mirko Ivanić uposlio Marka Stamenića koji je šutirao pored gola. Nakon dva minuta ‘crveno-beli’ su imali novu šansu kada je lopta došla do Šerifa Endiaja u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac zaustavio Aleksandar Jovanović.

Mogao je Partizan da stigne do prednosti u 14. minutu kada je nakon centaršuta Natha u šesnaestercu šutirao glavom Marković, ali se Glazer odlično istakao i odbranio udarac. Nastavili su domaći sa odlično igrom, a u 16. minutu su imali treću odličnu priliku kada je Milan Rodić centrirao, a Osman Bukari je na pet metara ispred gola promašio.


Nakon furioznog početka Zvezde tempo utakmice je malo splasnuo, ali su izbaranici Vladana Milojevića bili bolji protivnik na terenu sa boljom inicijativom. Nakon dužeg vremena ponovo je bilo uzbuđenja u 33. minuut kada se Bukari izborio da šutira, ali je Jovanović ponovo bio na visini zadatka.

Zvezda je nastavila da propušta šanse, a u kratkom vremenskom intervalu je imala dve. Prvu je imao Mijailović kada mu je povratnu loptu ostavio Bukari, ali je Jovanović ponovo odbranio. Nakon minuta Ivanić je imao prodor po levoj strani, ali je pogodio stativu. Nakon veliki broj propuštenih šansi u 44. minutu nakon kornera je Uroš Spajić nakon gužve u kaznenom prostoru doveo domaće u vođstvo.

Međutim, Mateus Saldanja je nakon dva minuta postigao pogodak i nakon odbijene lopte sa 15-ak metara šutirao i doveo utakmicu do izjednačenja.

DRUGO POLUVREME:

Odmah na startu drugog dela Partizan je zapretio kada je Kanga izgubio loptu, a Goh uzeo i imao solo prodor, a potom je uputio pas do Natha koji je šutirao, ali Spajić odlično reagovao. U 50. minutu ‘crno-beli’ su preokrenuli nakon kontra napada kada je Zahid uposlio Kalulula koji je plasirao loptu pored Glazera u dalji ugao i doveo svoj tim u vođstvo.

Zvezda je imala novu odličnu priliku kada je lopta došla do Bukarija šutirao, ali je sa gol linije izbacio Kovačević. 

U nastavku Zvezdina igra je pala, videla se velika nervoza kod igrača domaćeg tima. Sa druge strane Partizan se konsolidovao i uspeo da parira ‘večitom rivalu’. Uspeli su ‘crveno-beli’ u 67. minutu da dođu od izjednačenja kada je nakon kornera šutirao Endiaje koji je potpuno neometano glavom pogodio.

Nakon postignutog gola tim iz Ljutice Bogdana je ponovo preuzeo inicijativu i bio na onom nivou kao u prvom delu. Novu sreću je imao Partizan kada je nakon centaršuta Rodića glavom šutirao Endiaje u 78. minutu i pogodio prečku. Nakon dva minuta posle novog kornera Điga je glavom uputio šut, ali je Jovanović ponovo pokazao svoj kvalitet i sačuvao gol gostiju.

Domaći su u 87. minutu imali odličnu priliku kada je Mimović šutirao u dva navrata, u prvom je Jovanović odbranio, a u drugom je pogodio prečku. Uspeli su igrači Partizana da iščupaju bod, koji njima više odgovara. ‘Crno-beli’ imaju sada 60 bodova i u narednom kolu igraju protiv Napretka iz Kruševca.

Izbaranici Vladana Milojevića su drugi na tabeli sa bodom manje od večitog rivala, a u sledećoj utakmici odmeriće snage protiv Radničkog Niša.

Standings provided by Sofascore
2
0

2 Komentara

  1. Sreća je Zvezdi okrenula ledja. Ne može ni s pomoću sudije da pobedi Partizan. Pa kako je to igrao najsmješniji klub u ligi? NAJSMEŠNIJE.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter