0
Evroliga
KK Crvena zvezda - KK Partizan

FOTO: Starsport

HANGA PRED MONAKO: ‘Oni su tim koji ima mnogo padova i uspona tokom utakmice!’

Objavljeno: 07.03.24 u 15:25

‘Treba da se borimo do kraja i pokušamo da poboljšamo našu igru.’

U okviru 28. kola Evrolige u ‘Kneževini’ odmeriće snage košarkaši Monaka Crvene zvezde večeras od 19 časova. Tim sa Malog Kalemegdana se praktično oprostio od najelitnijeg kontinentalnog takmičenja, ali ipak ima određeni motiv da odigraju završnicu za čast.

Ovaj meč biće poseban za Majka Džejmsa pošto mu još 12 poena fali da postane najbolji strelac najelitnijeg kontinentalnog takmičenja. Igrač ‘crveno-belih’, Adam Hanga je u razgovoru za Meridian Sport istakao da će ovo biti teška utakmica, ali da je Monako tim sa dosta uspona i padova tokom susreta.

-Očigledno je da igramo protiv tima koji ofanzivno ima mnogo talenta. Imaju mnogo različitih strelaca koji stvaraju sopstvene šuteve, ali i kreiraju za ostale. Svi znamo da je Majk Džejms najbolji strelac Evrolige. Tako da će biti veoma teška utakmica za nas. Sa druge strane, oni su tim koji ima mnogo padova i uspona tokom utakmice. Često nisu konstantni. Zato treba da se borimo do kraja i pokušamo da poboljšamo našu igru – naveo je i dodao:

-Ja sam veoma dobar prijatelj sa Majkom Džejmsom. Očigledno, rekord je njegov fokus, kao možda i Monakov, ali naš fokus je potpuno drugačiji. Naravno, u pitanju je velika stvar, znamo da će biti istorijsko veče ukoliko se dogodi, a naš posao je da mu otežamo posao što je moguće više. Okrenuti smo sebi i načinu kako da unapredimo igru na što više nivoa – istakao je on.

Cilj je da se unapred igra pred plej-of ABA lige.

-Mislim da nije poneta da pričamo o tome, niti da dajemo prognoze šta će se desiti. Čak i da pobedimo sve utakmice do kraja, naša sudbina je rukama drugih. Ali naša obaveza prema igračima, kao i prema nama samima je da svakoj utakmici pristupimo na najvećom nivou. Naš cilj je, kao što sam rekao, da unapredimo nivo igre, jer nas uskoro čeka početak plej-ofa ABA lige i zato želimo da iskoristimo svaku evroligašku utakmicu kako bi postali bolji i što spremniji dočekali finiš sezone kada se odlučuje o trofejima – poručio je Hanga.

BONUS SADRŽAJ:

ANĆELOTI SVESTAN LOŠE IGRE REALA: Dotakao se i osude španskog tužilaštva!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter