0
Evroliga

Janis Sferopulos (FOTO: Starsport)

SFEROPULOS PRED MONAKO: ‘Moramo iskontrolisati njihovu energiju, teško je igrati bez plejmejkera!’

Objavljeno: 06.03.24 u 13:50

‘Moramo da odigramo dobru odbranu, da pokušamo naškoditi njihovom napadu.’

U okviru 28. kola Evrolige u ‘Kneževini’ odmeriće snage košarkaši Monaka Crvene zvezde sutra od 19 časova. Tim sa Malog Kalemegdana se praktično oprostio od najelitnijeg kontinentalnog takmičenja, ali ipak ima određeni motiv da odigraju završnicu za čast.

Trener ‘crveno-belih’, Janis Sferopulos je pred ovaj duel istakao da je Monako veoma atletičan tim i da moraju da kontrolišu njihovu energiju.

-Veoma su atletičan tim, moramo iskontrolisati njihovu energiju, jer upravo iz toga dolaze prednosti. Taktički, moramo da odigramo dobru odbranu, da pokušamo naškoditi njihovom napadu. Napadački je potrebno da vidimo koji je najbolji način da ih se napadne, da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže i da pronađemo put strpljivom igrom. Znamo da su tim za Fajnal-for, ali borićemo se za naše šanse – jasan je.

Dotakao se i Majka Džejmsa kojem fale 12 poena da bude najbolji strelac Evrolige u istoriji.

-Kao trener uvek poštujem sve igrače, posebno kada su talentovani i na visokom nivou sve ove godine. Majk Džejms ima veliko poštovanje s moje strane, jedan je od najboljih ikada u Evropi. Sećam se kada je počeo svoju karijeru u Grčkoj u mom bivšem timu, Kolososu. U karijeri je igrao za sjajne timove. Ima moje veliko poštovanje i želim mu mnogo sreće – rekao je Grk.

Zvezda će biti oslabljena za Miloša Teodosića Nikolu Topića, Janis je istakao da je teško igrati bez dvojice plejmejkera.

-Teško je igrati bez plejmejkera. Miloš Teodosić i Nikola Topić nisu tu. Imamo samo Jaga dos Santosa. Adam Hanga mu pomaže, ali nije lako igrati bez njih. Pojedini timovi teško igraju bez jednog plejmejkera, nama nedostaju dvojica. Posedujemo tim koji je u stanju da se bori – poručio je on.

Treju Tompkinsu je produžen ugovor, dok je Dejan Davidovac dobio dva slobodna dana nakon rođenja deteta.

-Trej Tompkins je u fazi kada trenira individualno, ali je u poslednjem delu svoje rehabilitacije. Nadam se da će u naredne dve sedmice biti u mogućnosti da pomogne timu. Dao sam dva slobodna dana Dejanu Davidovcu koji je postao otac prvi put. Želim da provede vreme sa svojom porodicom i bebom, jer pre svega mi smo ljudska bića, a tek onda sportisti. Dalibor Ilić je bolestan, i dalje je pod lekovima, tako da neće ići u Monako – zaključio je Sferopulos.

Crvena zvezda se nalazi na 16. mestu sa 20 osvojenih bodova, dok je Monako na poziciji broj četiri i konkuriše za fajnal-for i ima 34 boda.

BONUS SADRŽAJ:

LOŠE VESTI ZA SRBIJU: Pavlović debituje za Nemačku protiv tzv. Kosova!

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter