0
Košarka

FOTO: @hornets/X

RAJAKOVIĆ VERUJE U VASU: „Micić je bio etablirani plej u Evropi, MVP Evrolige“ (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.24 u 08:30

„Mislim da će mu trebati vremena da se prilagodi“

Darko Rajaković, trener Toronta, izražava uverenje da će Vasilije Micić imati zapaženu ulogu u NBA ligi nakon utakmice protiv njegovog Šarlota. Reptorsi su ostvarili pobedu u tom meču (111:106) u noći između nedelje i ponedeljka, a srpski košarkaš je prvi put počeo kao starter.

Pre tog duela, Rajaković je izneo svoje mišljenje o tome da li Micić može postići uspeh u NBA ligi, uprkos tome što je stigao u nju u kasnijim igračkim godinama.

Verujem u to. Micić je bio etablirani plej u Evropi, MVP Evrolige. Osvojio je sve sa Efesom. Mislim da će mu trebati vremena da se prilagodi. Viđali smo i ranije da su igrači u poznim godinama i da su imali uticaj. Verujem da će i on imati solidnu NBA karijeru – rekao je Rajaković.

Njegove reči su imale odraza i na taj meč. Ne samo da je Micić po prvi put zaigrao kao starter, već je na parketu proveo i više od 35 minuta u igri što je njegov lični rekord.

Zbog povrede koja je okončala sezonu Skotija Barnsa, Rajaković je najavio i više minuta za druge mlade igrače što se i desilo.

Rekao sam im da će im uloge biti veće. Neću da donosim zaključke na osnovu jedne utakmice, bilo dobro ili loše. Dozvolili smo im da postignu 62 poena iz našeg reketa. Ali, generalno, mislim da su odradili dobar posao i da su nam dali vetar u leđa„, istakao je Rajaković posle meča.

Njegov tim se trenutno nalazi na 12. mestu Istočne konferencije, pred narednu rundu u kojoj igraju protiv Nju Orleansa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter