0
Košarka

ball lopta Euroleague ilustracija illustration Crvena Zvezda v Fenerbahce -Euroleague 2021/22 Beograd, 27.02.2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

SLAVNI KOŠARKAŠ OSUĐEN NA 90 GODINA: Umesto sportske karijere postao serijski silovatelj!

Objavljeno: 04.03.24 u 08:31

Amerikanac je osuđen na 90 godina zatvora zbog serije seksualnih napada iz 2015. godine

Desetak dana prošlo je od kako je Sud u Barseloni na pet godina osudio Danija Alvesa zbog silovanja u noćnom klubu. Bez obzira na kaznu, Brazilac bi već početkom maja mogao da se nađe na slobodi budući da mu to zakon u Španiji dozvoljava nakon odležane trećine predviđene kazne. Budući da je tokom istrage bio iza rešetaka 13 meseci – ishod je jasan.

Ipak, takvu sreću neće imati bivši NBA igrač i glumac Rašid Bird. Naime, Amerikanac je osuđen na 90 godina zatvora zbog serije seksualnih napada iz 2015. godine. Bird, nekada as u Razvojnoj ligi, uhapšen je pre dve godine nakon što je istragom u Los Anđelesu ustanovljeno da je on izvršilac silovanja.

Bird je svoje žrtve hvatao na priču o slavi i bogatstvu, hvalio se NBA karijerom, ali i glumačkim poznanstvima, a kada bi stekao poverenje postajao bi nasilan.

Počeo je kao šarmer, naglašavajući svoj status sportiste i pseudo-slavne ličnosti, ali je to brzo izbledelo u silovanja i nasilje. LAPD je zahvalan na hrabrim ženama koje su se javile da ispričaju svoje priče. Iako ova istraga traje godinama, zahvalni smo što Bird više nije na ulicama – rekla je detektivka LAPD.

3
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter