0
Fudbal

FOTO: YouTube/Screenshot

U SUSRET MANČESTERSKOM DERBIJU: Čuvene makazice Runija koje su ušle u anale! (VIDEO)

Objavljeno: 03.03.24 u 14:45

Fantastičan potez Engleza.

Danas od 16:30 u okviru 27. kola Premijer lige igra se čuveni derbi grada Mančestera između Junajteda Sitija. Ovaj okršaj predstavlja nešto posebno u proteklih 10 i kusur godina, pošto su ‘Građani’ od prosečnog kluba postali vele sila koja trenutno dominira fudbalom na ‘Ostrvu’.

Nekada su ‘crveni-đavoli’ bili bolji, uspešniji od svog gradskog rivala, ali je dolaskom Arapa Mančester siti to sve promenilo. Međutim, ono što će se pamtiti jeste majstorija Vejna Runija koja je ušla u anale. Naime, 12. februara 2011. godine ova dva tima odigrali su meč, a pobednik je bio Junajted.

Povela je četa Aleksa Fegusona preko Nanija u 41. minutu, da bi ‘Građani’ došli do izjednačenja u 65. minutu preko Davida Silve, a onda je u 78. usledio pravi spektakl. Nani je uputio centaršut sa ivice kaznenog prostora, a Runi je loptu zahvatio makazicama sa penala i matirao Džo Harta koji je samo odgledao loptu, a ovo se smatra najlepšim golom u derbiju grada Mančestera.

BONUS SADRŽAJ:

NATHO: ‘Partizan je jedna velika porodica, spremni smo za derbi!’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter